Foto: Shutterstock

Dārza darbu laiks nu jau rit pilnā sparā, līdz ar to daudziem sāk parādīties muguras sāpes. To mazināšanai var praktizēt dažādas jogas pozas, arī dažādu stiepšanās vingrinājumu izpilde var tās mazināt, kā arī stiprināt muguru, pasargājot no traumām.

Jogas pozas

Notupsties četrārpus. Labo ceļgalu virzi zem sevis, lai tas būtu pie labās rokas locītavas, bet labās kājas papēdi liec pretī kreisās kājas ceļgalam. Kreiso kāju iztaisno sev aiz muguras un noliecies tuvāk zemei, ar pieri pieskaroties zemei. Rokas izstiep uz priekšu. Tā paliec uz dažiem elpas vilcieniem. Lēnām atgriezies sākuma pozīcijā un veic šo pašu vingrinājumu ar otru kāju.

Foto: Shutterstock

Nogulies uz vēdera. Lēnām cel augšā ķermeņa augšdaļu, ar elkoņiem atspiežoties pret zemi. No elkoņa līdz plaukstām turies pie zemes, paceļot galvu uz augšu. Pirkstgalus turi nostieptus.

Foto: Shutterstock

Apgulies uz zemes pret sienu. Pie sienas piebīdies tik tuvu, lai pieskartos tai ar sēžamvietu. Kājas cel augšā un atbalsti pret sienu. Šī poza palīdzēs muguras muskuļiem relaksēties.

Foto: Shutterstock

Apgulies uz muguras un rokas izstiep gar sāniem. Kājas nav iztaisnotas, bet ir ieliektas, atspiežoties pret zemi. Gurnus cel uz augšu, sasprindzinot sēžamvietu. Pozā paliec piecas līdz desmit sekundes. Vingrojumu atkārto septiņas līdz desmit reizes.

Foto: Shutterstock

Notupsties uz ceļgaliem. Vispirms ieliec savu muguru, it kā tuvinot vēderu grīdai, tad cel muguru uz augšu, uzmetot kūkumu gluži kā kaķi, galvu liecot uz leju.

Foto: Shutterstock

Stiepšanās

Nostājies taisni. Izklupienā liec vienu kāju sev priekšā tā, lai tā, ieliecoties, veidotu 90 grādu leņķi, ar rokām atbalstoties uz ceļgala. Paliec tā apmēram piecas sekundes un tad atgriezies sākuma pozā. Izpildi to arī ar otru kāju. Vingrojumu veic septiņas līdz desmit reizes.

Foto: Shutterstock

Notupsties uz ceļgaliem. Augumu liec tuvāk zemei, ar pieri pieskaroties pie zemes, bet rokas izstiep sev priekšā. Pozā paliec apmēram piecas sekundes.

Foto: Shutterstock

Raksta veidošānā izmantota informācija no portāliem: womenshealthmag.com, breakingmuscle.com, mayoclinic.org

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!