Foto: PantherMedia/Scanpix
Vienkāršākais un pārbaudītākais veids, kā zaudēt svaru, ir kaloriju skaitīšana. Tomēr lieko kilogramu nomešanu var paātrināt, izmantojot dažādas viltībiņas. Piemēram, ik dienas "ietaupot" 500 kaloriju, nedēļā tiek zaudēts gandrīz puskilograms svara, vēstī health.com. Turpinājumā veidi, kā ik dienas apēst par 500 kalorijām mazāk.

Esi kustībā

Ķermenis miera stāvoklī patērē mazāk kaloriju nekā kustoties, tādēļ izmanto ikvienu brīdi, lai būtu aktīva. Piemēram, runājot pa telefonu, staigā istabu, kā arī pēc iespējas vairāk pārvietojies ejot, nevis izmantojot sabiedrisko transportu.

Atsakies no riekstiem

Rieksti satur virkni vērtīgu barības vielu, tomēr tie ir ļoti bagāti kalorijām. Sauja riekstu satur 175 kalorijas, bet cilvēki apēd vidēji trīs sauju, uzņemot vairāk nekā 500 kaloriju. Gadījumā, ja no riekstiem tomēr nevari atteikties, ēd pistācijas – divas saujas šo riekstu satur tikai 159 kalorijas, kā arī to lobīšana mazinās našķēšanās kāri.

Neēd televizora priekšā

Saskaņā ar Masačūsetas Universitātes veiktajiem pētījumiem cilvēki, kuri maltītes ietur, skatoties televīziju, apēd par 288 kalorijām vairāk nekā cilvēki, kuri ēd pie galda.

Ierobežo salātu garnējumus

Salāti sākotnēji var šķist viens no veselīgākajiem ēdieniem, tomēr piedevas, ar ko tie rotāti, var maltītei likt saturēt vairāk kaloriju nekā kārtīgai lazanjas porcijai.

Lai ietaupītu 500 kaloriju, dekorē salātus ar dažām netreknām piedevām, kā arī izvēlies mērci, kas nav pārlieku trekna.

Ēd no mazākiem šķīvjiem

Nomainot ierasti lielos šķīvjus, apēdīsi par 25 procentiem mazāk ēdiena, tomēr nejutīsies nepaēdusi.

Atsakies no garnētas kafijas

Kafijas, kas bagātīgi rotātas ar putukrējumu, saldējumu un citām piedevām, kaloritātes ziņā pielīdzināmas desertam un var saturēt pat 700 kaloriju. To vietā izvēlies kafiju ar pienu vai kapučīno.

Skaiti čipšus

Kurš gan nezina, ka solījums apēst tikai dažus čipšus beidzas ar pilnīgu pakas iztukšošanu! Tā vietā paņemt sauju jeb 15 čipšus, kas saturēs 140 kaloriju un pārējo paku, kurā savukārt ir aptuveni 1000 kaloriju, atstāj virtuvē.

Pasniedz un apsēdies

Ģimenes vakariņas, kurās galda vidū novietota bļoda ar ēdienu, aicina papildināt savu maltīti ar otro un arī trešo papildporciju. Lai no tā izvairītos, pasniedz ēdienu, servētu šķīvjos, un lielo katlu atstāj virtuvē.

Padari kokteiļus "liesākus"

Sīrupi, kokakola, cukuroti augļi un sulas, kā arī citas piedevas dzērienus pārvērš desertos, kas var saturēt pat vairāk nekā 800 kaloriju. Lai no tā izvairītos, pasūti kokteiļus ar toniku vai dzērveņu sulu vai arī izvēlies baltvīnu.

Ēd mazāk makaronu

Viena tase makaronu satur 220 kaloriju, bet parasti apēdam vismaz 4,5 reizes lielāku porciju. Centies no makaroniem atturēties, kā arī neapēst tos vairāk par divām tasēm.

Neizēd šķīvi pilnībā

Atstājot 25 procentus ēdiena uz šķīvja, svaru zaudēsi ātrāk un dienā apēdīsi aptuveni par 500 kalorijām mazāk.

Neaizraujies ar barojošiem smūtijiem

Ja brokastīs esi iecienījusi dažādus smūtijus, ņem vērā, ka tie var saturēt pat 800 kaloriju. Laiku pa laikam to vietā apēd vārītas olas vai arī auzu pārslu putru ar brūno cukuru un banāniem.

Ejot uz kino, iztiec bez popkorna

Kinoteātros tirgotais popkorns satur aptuveni 1005 kalorijas, jo cepts sviestā. Tā vietā izvēlies mājās gatavotu popkornu bez bagātīgas cukura glazūras vai sviesta, kas saturēs tikai 300 kaloriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!