Foto: PantherMedia/Scanpix

Daiļā dzimuma pārstāvju vidū valda uzskats, ka ābolu etiķa lietošana var palīdzēt zaudēt svaru, taču tā nebūt nav. Tomēr tam ir ļoti daudz citu labu īpašību, kas var lieliski noderēt tava skaistuma un labsajūtas uzturēšanai. Ābolu etiķi var uzskatīt par līdzekli, kas vienlaikus var palīdzēt ļoti dažādos veidos, sākot ar aknes novēršanu un beidzot ar nagu lakas ilgāku noturību. Lai uzzinātu sīkāk, kādos veidos tev var būt noderīgs ābolu etiķis, ielūkojies Womenshealthmag sniegtajā informācijā.

Maigai ādai

Pievieno nedaudz ābolu etiķa siltajam ūdenim vannā un pavadi tajā aptuveni 15 minūtes. Tā kā ābolu etiķī esošais pH ir līdzīgs mūsu ādas aizsargslāņa pH līmenim, šāda izmērcēšanās ūdenī atjaunos ādas balansu.

Sejas tonusam

Sajauc vienu ēdamkaroti ābolu etiķa kopā ar divām glāzēm ūdens. Samērcē tajā kokvilnas plāksnīti, ko parasti izmanto kosmētikas noņemšanai un maigi, neberzējot, notīri ar to iepriekš nomazgātu, nosusinātu seju.

Ābolu etiķis satur dabīgo alfa hidroksila skābi un etiķskābi, kas stimulē asins cirkulāciju, uzlabojot ādas tonusu, kā arī samazina poras.

Mirdzošiem matiem

Sajauc divas ēdamkarotes ābolu etiķa ar vienu glāzi ūdens un izmanto to savu matu mazgāšanai. Kārtīgi izskalo matus un pēc tam tajos ieklāj viegla sastāva kondicionieri.

Etiķskābe, kas ir ābolu etiķī, palīdzēs tev izskalot no matiem sārmaino produktu pārpalikumus, kā rezultātā tavi mati iegūs spīdīgu, mirdzošu izskatu.

Saules apdegumiem

Sajauc pusi glāzes ābolu etiķa ar četrām glāzēm ūdens. Aplej mazgājamo švammīti ar šo sagatavoto šķidrumu un uzklāj uz saulē apdegušās ādas. Ābolu etiķis palīdz uzturēt ādas ph līmeni, veicina dzīšanu un novērš tulznu, čulgu veidošanos.

Sasitumu ārstēšanai

Ābolu etiķim piemīt pretiekaisuma spējas un tas var atvieglot kairinātas ādas stāvokli, tādēļ to vari izmantot gan dažāfu brūču, gan sasitumu gadījumos.

Pamērcē kokvilnas plāksnīti atšķaidītā ābolu etiķī un prātīgi notīri vietu, kur ir sasitums. Īpaši smagos gadījumos vispirms mēģini uz bojātās vietas uzlikt vieglu medus kārtu - atstāj to tur uz piecām minūtēm, pēc tam nomazgā, ļauj nožūt un pēc tam uzliec etiķi.

Blaugznām un sēnīšu slimībām

Vienlīdzīgās devās sajauc kopā ūdeni un ābolu etiķi, un iemasē to savā galvas ādā pirms matu mazgāšanas. Tāpat tu vari iejaukt vienu tējkaroti ābolu etiķa savā šampūnā un izmantot to matu mazgāšanai ikdienā.

Ābolu etiķis ir dabīgs sēnīšu uzveicējs un samazina blaugznas. Turklāt, tā skābās īpašības palīdz nodrošināt vajadzīgo pH līmeni, atjaunot galvas ādas aizsarslāni un pasargāt no blaugznu veidošanās nākotnē.

Bites dzēlieniem

Atšķaidītā ābolu etiķī samērcē kosmētikas vatīti un uztriep to uz koduma vietas. Etiķī esošās skābes mazinās niezi, kamēr pretiekaisuma īpašības atvieglos pietūkumu un palīdzēs kukaiņa sakosto vietu ātrāk atveseļot.

Pēdu svaigumam un veselībai

Sagatavo bļodu, kurā mērcēsi pēdas - sajauc tajā četras glāzes ūdens ar vienu glāzi ābolu etiķa. Mērcē tajā kājas 15 minūtes, bet pēc tam tās noskalo un nosusini.

Ābolu etiķa antiseptiskās īpašības rada kājam svaigumu sajūtu un dezinficē pēdas, kā arī novērš ādas sēnītes rašanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!