Foto: Shutterstock
Eiromelanomas mēneša izskaņā biedrība "Dermatologi pret ādas vēzi" piektdien, 26. maijā, aicina uz ādas veselības pārbaudēm. Tās būs pieejamas Kaļķu ielā 15, Rīgā, no pulksten 11 līdz 19. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja bez maksas pārbaudīt savas dzimumzīmes un citus ādas veidojumus, veicot dermatoskopisko izmeklēšanu, kā arī konsultēties ar dermatologiem.

Maijs ir melanomas informatīvais mēnesis visā pasaulē. Tā ietvaros veselības aprūpes speciālisti aicina iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību aizdomīgiem ādas veidojumiem un pārbaudīt ādas veselību. Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka 2015. gadā melanoma diagnosticēta rekordlielam iedzīvotāju skaitam – 224 cilvēkiem, 85 cilvēki mira no šī audzēja, bet vairāk nekā 1500 iedzīvotājiem reģistrētas citas ādas vēža formas, ierindojot ādas vēzi pirmajā vietā starp visiem onkoloģisko slimību veidiem.

Speciālisti atgādina, ka dermato-onkoloģiskā piesardzība jāievēro ne tikai pavasara mēnešos, bet gan visa gada garumā.

Tiešraidi no pasākuma un sarunu ar speciālistiem tu vari vērot sociālā tīkla "Facebook" lapā "Viņa Veselība". Tiešraides sākums pulksten 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!