Foto: DELFI
Ikviens Rīgas pilsētas iedzīvotājs aicināts uz publisku lekciju ciklu, ko vadīs ģimenes psihoterapeite Aina Poiša. Lekciju ciklu rīko Rīgas domes Labklājības departaments.

Rīgas pilsētas iedzīvotāji, lai papildinātu zināšanas un prasmes par psihoemocionālās veselības stiprināšanu, tiek aicināti no septembra līdz novembrim (divas reizes mēnesī trešdienās) apmeklēt publiskās lekcijas, kurās tiks aplūkotas dažādas tēmas par savstarpējām attiecībām ģimenes lokā, bērnu audzināšanu, kā arī modernajām atkarībām, informēja RD Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Visas publiskās lekcijas notiks Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļā, Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā, no pulksten 18 līdz 21. Lektore: Aina Poiša.

7. septembrī – lekcija "Ģimenes musturi. Krīzes. Resursi. Šķiršanās. Jaunas sistēmas formēšanās iespējas"

Lekcijā tiks aplūkotas tēmas par šķiršanās sāpju pārdzīvošanu un negatīvās pieredzes pārvēršanu pozitīvā, ņemot notikušo par pamatu jaunas dzīves sākumam.

21. septembrī – lekcija "Aktuālākie atkarību veidi. Izdegšanas sindroms. Iespējamie risinājumi"

Lekcijā tiks sniegta informācija par personības tendencēm uz atkarību, atkarību aizvietošanu, līdzatkarību, kā arī darbaholismu kā vienu no atkarības veidiem, kas noved pie izdegšanas sindroma.

5. oktobrī – lekcija "Vecāku klātbūtne. Pozitīvas disciplinēšanas metode"

Lekcijas mērķis ir stiprināt vecākus savā lomā un rosināt idejas, kā veidot attiecības ar bērniem un justies kā labiem vecākiem. Tās laikā varēs iegūt informāciju par to, kā pašu vecāku bērnībā iegūtā audzināšanas pieredze ietekmē paradumus, kā viņi audzina savus bērnus, kādi ir bērnu vecumposma uzdevumi un kā vecākiem tiem pielāgoties, par dažādām audzināšanas metodēm, kā arī citu informāciju par bērnu audzināšanu un savstarpējām attiecībām bērnu un vecāku starpā.

Gaidāmas arī citas lekcijas:

  • 19. oktobrī – lekcija "Ģimenes musturi. Krīzes. Resursi. Šķiršanās. Jaunas sistēmas formēšanās iespējas"';
  • 2. novembrī lekcija "Aktuālākie atkarību veidi. Izdegšanas sindroms. Iespējamie risinājumi";
  • 16. novembrī "Vecāku klātbūtne. Pozitīvas disciplinēšanas metode".

Iegūt plašāku informāciju par plānotajām lekcijām un pieteikties iespējams pašvaldības mājaslapā "Veseligsridzinieks.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!