Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā izrādās, atsevišķas kaites iespējams izārstēt, netērējot dārgu naudu par aptiekās nopērkamajiem līdzekļiem un to vietā pārmeklējot vien savas virtuves plauktus. Šai sakarā izdevums "MNN" piedāvā astoņus pirmās palīdzības līdzekļus, ko atradīsi arī savās mājās.

Līmlente augoņu ārstēšanai

Kā izrādās, līmlente augoņus likvidē ātrāk un efektīvāk nekā atsevišķas medicīniskas ziedes, atklāts pētījumos. Lai augoni likvidētu, inficēto vietu ieteicams dezinficēt un tad uz tās uzlīmēt tīru līmlentes loksnīti. Līmlente jāmaina ik dienas, līdz augonis izkalst.

Mediķi līdz šim gan nav noskaidrojuši līmlentes efektivitātes iemeslus. Pastāv uzskats, ka infekciju likvidē līmlentē esošās ķīmiskās vielas, kā arī tā norobežo iekaisuma izplatības vietu, tādējādi koncentrējot organisma imūnsistēmas darbību uz augoņa likvidēšanu.

Iekodies zīmulī, lai pārtrauktu galvassāpes

Izjūtot stresu, mēdzam neapzināti griezt zobus, tādējādi sasprindzinot žokļa muskuļus, kā rezultātā var rasties spēcīgas galvassāpes. Lai no tā izvairītos, starp zobiem ieteicams viegli sakost zīmuli. Tas atslābinās žokļa muskuļus, attiecīgi mazinot arī galvassāpes.

Listerīns tulznu sausināšanai

Mutes skalošanas līdzekļos esošais listerīns ir spēcīgs antiseptiķis, kas teicami sausina tulznas un čūlas. Samērcē vates plāksnīti minētajā šķīdumā, apstrādā noberzto vietu trīs reizes dienā, un tulzna sadzīs divu dienu laikā.

Auzas ekzēmas mazināšanai

Ja cīnies ar ekzēmu vai vienkārši sausu un plēkšņainu ādu, pievieno vannai divas līdz trīs glāzes samaltu auzu pārslu. Tās mazinās dedzināšanas sajūtu, mitrinās ādu, kā arī auzu pārslām piemīt antihistamīna efekts.

Olīves pret nelabumu transporta līdzekļos

Transporta līdzekļu radīto nelabumu izraisa paaugstināts siekalu daudzums mutē, kas rodas, pasargājot zobus no kuņģī esošajām skābēm, kas nonāk mutes dobumā vemšanas laikā. Olīvēs savukārt ir tanīni jeb vielas, kas sausina muti, tādējādi to apēšana mazinās siekalu izdalīšanos, attiecīgi novēršot nelabuma sajūtu un vemšanu.

Cukurs žagošanās pārtraukšanai

Tējkarote cukura stimulēs tā dēvēto klejotājnervu, liekot organismam aizmirst žagošanās refleksa radīto sajūtu. Tā iemesls ir nerva noslogošana ar citu "uzdevumu" – cukura pārstrādāšanu, kas attiecīgi nosūta smadzenēm informāciju par jaunas darbības uzsākšanu. Tādējādi, nododoties kam "svarīgākam", smadzenes liks apstāties arī diafragmas spazmām.

Šņabis pret sasvīdušu kāju aromātu

Alkohols ir antiseptiķis, kas likvidē nepatīkamu aromātu izraisošās baktērijas, kā arī novērš mitrumu, kas rada baktēriju attīstībai labvēlīgu vidi.

Lai mazinātu nepatīkamo aromātu, ik vakaru pēc kāju nomazgāšanas apstrādā pēdas ar alkoholā samērcētu vates plāksnīti, tā likvidējot nevēlamās baktērijas.

Jogurts sliktas elpas novēršanai

Izplatītākais nepatīkamas elpas cēlonis ir kuņģa darbības traucējumi. Lai tos novērstu, lieto uzturā jogurtu, kurā esošie probiotiķi normalizēs skābju daudzumu, likvidējot arī nevēlamo smaržu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!