Foto: F64
Organisma attīrīšana jeb detoksikācija ir kļuvusi par populāru veselīga dzīvesveida tendenci, tomēr nereti sabiedrībai piedāvātās detoksikācijas metodes un citi paņēmieni, kā atbrīvot organismu no sārņiem, nebūt nav veselībai draudzīgi. Šai sakarā portāls "Fitnea" piedāvā astoņu augļu un dārzeņu apkopojumu, kurus lietojot, no organisma tiks izvadītas kaitīgās vielas.

Avokado

Avokado satur lielu daudzumu glutationa jeb vielas, kas veicina toksīnu izvadīšanu no organisma, neļaujot tiem uzkrāties.

Dzērvenes

Dzērvenēm piemīt antibakteriālas spējas, kas lieti noder kaitīgo baktēriju izvadīšanai no organisma, īpaši efektīvi iedarbojoties pret urīnceļu infekcijām.

Kāposti

Kāpostos ir sērs, kas spēj sašķelt organismā esošos ķīmiskos savienojumus. Tādējādi, ēdot kāpostus, varam attīrīt savu organismu no tajā esošiem pesticīdiem, kā arī nodrošināt ātrāku medikamentu izvadīšanu no organisma, neļaujot tiem uzkrāties.

Citroni

Citronos esošās vielas aizsargā aknas no organismā nonākušajām ķīmiskajām vielām, un regulāra šo augļu lietošana uzturā ievērojami uzlabo cilvēka veselības stāvokli.

Brokoļi

Brokoļos esošie antioksidanti attīra organismu, un tajos esošie enzīmi veicina gremošanas trakta darbību. Tāpat tie satur daudz citu vērtīgu barības vielu.

Ķiploki

Ķiploki dēvējami arī par dabisku antibiotiķi, kas veicina organisma atveseļošanos un ievērojami stiprina imunitāti.

Bietes

Bietēs atrodams betaīns un pektīni, kas uzlabo aknu un gremošanas trakta darbību, kā arī attīra organismu no toksīniem.

Greipfrūti

Greipfrūtos esošās vielas novērš nierakmeņu veidošanos, kā arī veicina vielmaiņas darbību un liekā svara zaudēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!