Foto: Shutterstock

Personības attīstības un profesionālās izaugsmes trenere un sportistes Lauras Ikaunieces-Admidiņas mamma Vineta Ikauniece-Ozoliņa sarunu šovā "Starp mums runājot" stāsta par to, ko nozīmē laime un kā samierināties ar to, ja viss nenorit tā kā vēlētos.

Vineta Ikauniece-Ozoliņa stāsta, ka tēma par veiksmi ir ļoti daudz apspriesta tēma viņas kursos, bet, kā atklāj pati: "Cilvēks nevar būt veiksmīgs, ja viņš nav laimīgs. Pirmkārt, viņam ir jābūt laimīgam. Kā Imants Ziedonis teicis, ka nav tādas lielas laimes, ir tikai mazas laimītes. Un no tām mazajām veiksmītēm, tad arī ir lielā veiksme."

Runājot par visām likstām un šķēršļiem, kas nāk ceļā, jāprot samierināties ar notikušo un ātri adaptēties situācijā. "Nav ko uztraukties, tas jau ir bijis, tas ir noticis. Jautājums ir tāds – ko tu dari ar to, kas notiek? Vai tu tagad cepsies un tērēsi enerģiju par to, vai domāsi, kurā vietā es varu kaut ko labāku izdarīt."

Sniedzot atbildi uz jautājumu, kāpēc viņa nedevās līdzi savai meitai uz Riodežaneiro, kur notika vasaras olimpiskās spēles, viņa stāsta, ka vispirms jau šādi masu pasākumi rada lielu nogurumu, bet tāpat Laurai tur esot bijis arī viņas vīrs, kas šos endorfīnus jeb laimes hormonus esot palīdzējis radīt, kā arī iegūt pārliecību par sevi. "Mamma – tas ir pagājis etaps, viņa ir liela meitene," piebilstot to, ka tad, kad viņa bija kā atbalsts vajadzīga savai meitai – viņa brauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!