Parīzes augstās modes skatēs dizainera Aleksandra Makvīna vadībā Givenchy sevi parādīja kā modes namu, kas visiem iespējamiem līdzekļiem tiecas pēc novitātēm un jaunības pārgalvībām.

Par šo imidža maiņu vienmēr tik nopietnajam modes namam jāpateicas tā galvenajam dizaineriem Aleksandram Makvīnam, kurš nebaidās izmantot efektus un provokācijas, lai uz
Haute Couture
skatuves izceltos viņa kolorīto ideju iemiesojumi.

Pagājušajā nedēļā Parīzes Haute Couture mēle vairāk atgādināja MTV mūzikas balvu pasniegšanas ceremoniju, jo skatītāju pirmajās rindās sēdēja popzvaigznes un slavenas aktrises. Ja Dior skatē skaļruņi pildīja sarkani izgaismoto zāli ar kaislīgiem vaidiem, tad Givenchy skatē godājamu modes namu nosaukumi bija uztriepti kā grafiti uzraksti uz skatuves sienām.

Kamēr uz mēles notiek trokšņainai pārtijai līdzīgs pasākums, stilīgas Givenchy un Dior modeles demonstrē spilgtus kostīmus nākamajai Mīlas Parādei. Liela daļa Parīzes Haute Couture prezentāciju rudens/ziemas sezonai ar visiem iespējamiem līdzekļiem tiecās pēc jauneklīga imidža.

Givenchy dizaineris Aleksandrs Makvīns ir no tiem, kuriem patīk provokācijas savērpt līdz galējībām un pat vēl nedaudz tālāk. Lai gan viņa janvārī demonstrētā kolekcija bija visnotaļ valkājama un pārsteidzoši atturīga, pāris nedēļas pirms jaunās skates viņš intervijā diezgan draudoši paziņoja: “Aleksandrs Makvīns joprojām ir Aleksandrs Makvīns.”

Kad Haute Couture laikā skatuves konstrukcijas ārējā apmale nolaidās un atsedza skatam trakulīgas ballītes ainu, kurā piedalījās dejojoši, izaicinoši tipi, visiem kļuva skaidrs, kas slēpās aiz šīs angļu dizainera frāzes. Viņa kolekcijā zaļi krāsota krokodilāda vienlīdz labi noderējusi gan mēteļu, gan bikini pagatavošanai.

Īsu, sarkanzeltainiem rakstiem rotātu kimono tipa jaciņu no zīda brokāta Givenchy kombinē ar daudzkrāsainām, rūtainām zeķēm, kas veidotas no krāsotas čūsku un ķirzaku ādas. Koši dzeltena vakarkleita gandrīz peld marabu spalvu jūrā. Stīva, trapecveicīga kleita no ādas un metāla materiāliem, šķiet, veidota no ģeometriski precīziem štancējumiem.

Lakoti spīdīgas bikses ar žirafju ādas rakstu tiek apvienotas ar alpakas vilnas džemperi un spalvu pušķīšu rotājumiem. Uz tērpu demonstrētāju pleciem sēž milzīgas sasietas lentes vai baloni, galvas sedz pūkainas kažokādas kapuces. “Šī kolekcija sievietēm piedāvā tērpus, ar kuriem svinīgi sagaidīt tūkstošgades īsto sākumu,” tā skates nobeigumā paskaidroja Makvīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!