Foto: PantherMedia/Scanpix
Sestdien, 23. maijā, Krūšu veselības dienā notiks nu jau tradicionālais rozā lentītes gājiens, cenšoties pievērst sabiedrības uzmanību krūšu veselībai. "Tā ir diena sievietei, kad ikviens cilvēks, piedaloties gājienā, var paust savu attieksmi – apziņu par krūšu veselības tēmas nopietnību. Iebiedēšanas metodes nedarbojas. Bailes ir jāatmet. Mums ir jāveicina izpratne par krūšu veselību," uzsver pasākuma organizatori.

Gājiens sāksies pulksten 14.30 maršrutā Brīvības piemineklis – "Arēna Rīga".

Pērn gājiens pulcēja vairāk nekā 500 cilvēku, kuri savstarpēji dalījās priekā par šo dienu – krūšu veselības dienu. "Sievietēm ir svarīgi apzināties, ka tas var notikt ar viņu, viņas mammu, māsu vai kādu citu svarīgu sievieti viņas dzīvē. Neviens nav pasargāts no krūts vēža, bet mēs varam parūpēties par sevi, savlaicīgi dodoties pie speciālistiem uz pārbaudēm," uzsver kampaņas "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" rīkotāji.

Reģistrēšanās rozā lentītes gājienam notiks pie Brīvības pieminekļa laika posmā no pulksten 13 līdz 14.30. Visi reģistrētie dalībnieki pēc tam piedalīsies balvu izlozē, kas notiks "Arēnā Rīga".

Jau tradicionāli Krūšu veselības diena ietver arī pasākumu pie Brīvības pieminekļa un rozā lentītes basketbola spēli "Arēnā Rīga".

Pulksten 13 notiks informatīvi izklaidējošs pasākums pie Brīvības pieminekļa, kur piedalīsies gan dažādi mākslinieki, gan arī nozares speciālisti. Sievietēm pēc 50 gadu vecuma būs iespēja pārbaudīt krūšu veselību mobilajā mamogrāfā, savukārt ikviena sieviete, neatkarīgi no vecuma, ir aicināta apmeklēt krūšu pašpārbaudes apmācības telti. Jau otro gadu pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzrakstīt un nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei ar mobilās pasta stacijas starpniecību. Jogas mīļotāji varēs piedalīties jogas nodarbībā, kas notiks Bastejkalnā. Arī bērniem būs jautras nodarbes pasākumā, viņi varēs radoši darboties īpaši izveidotā stūrītī.

Šogad pasākumā uzstāsies grupa "Credo", dziedātāja Sonora Vaice ar grupu "Melo M", grupa "Bunch of Gentlemen", dziedātāja Diāna Pīrāgs, dziedātāja Elizabete Zagorska, vokālā grupa "FRAMEST", meiteņu saksofonu kvartets "The Green land", deju grupa "RITMS" un Argentīnas tango deju studijas "TangoStudio" vadītāji Aigars Stirna un Marija Okružnova.

Iedvesmojošus vārdus teiks veselības ministrs dr. biol. Guntis Belēvičs, Latvijas Onkoloģijas centra Krūts ķirurģijas nodaļas vadītājs asoc. prof. Jānis Eglītis, krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības "VITA" dibinātāja dr. Sarmīte Baltkāje, kampaņas reģionālā vēstnese Vija Tirzmale, Latvijas psihoterapeitu biedrības pārstāvis, krūts vēzi uzveikusī Una Liberte, kā arī Latvijas sieviešu izlases basketbola komanda un Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Audioierakstā uzmundrinošus vārdus teiks kampaņas atbalstītājs Andris Bulis.

Pulksten 16 notiks rozā lentītes basketbola spēle starp Latvijas un Ķīnas sieviešu izlasēm. Šogad pirms spēles "Arēna Rīga" notiks īpašs pasākums - Latvijas veļas ražotāja "Lauma Lingerie" modes skate sadarbībā ar Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federāciju un mākslinieci Annu Zīriņu.

Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!