Foto: Shutterstock
Daudzi cilvēki ceļas ļoti agri no rīta, lai paspētu pagatavot brokastis sev un ģimenei, sagatavotos uz skolu vai darbu. Cilvēka ik rīta paradumi un rituāli bieži vien nosaka to, kāda būs diena – vai tā būs steigas pilna vai tomēr mierīga un pozitīva.

Mazliet pamainot ierasto rīta kārtību, mēs varam pavisam izmainīt savu dienu un arī savu veselību.

Portālā www.healthdigezt.com ir apkopoti daži svarīgākie ik rīta rituāli, kurus piekopjot, tu uzlabosi savu dzīvi un veselību.

Katru rītu 7 minūtes izpildi vingrinājumus

7 minūtes ir pietiekams laiks, lai aizdzītu miegu un gauso rīta sajūtu. Tāpat 7 minūtes neko nemainīs tavā ierastajā rīta kārtībā un arī, ja celsies agrāk, tad šīs pāris minūtes mazāk tavam miegam nekaitēs, tieši otrādi – tu jutīsies dzīvespriecīgāks un enerģiskāks. Ja esi apņēmības pilns, celies vēl agrāk un dodies paskriet vai velti ilgāku laiku rīta vingrojumiem.

Neizej no mājas neēdis

Visiem jau sen zināms, ka brokastis ir svarīgākā maltīte, un ne velti. Nepaēdis brokastis jau no paša rīta, dienas gaitā jutīsi sliktākas koncentrēšanās spējas un būsi kaprīzāks. Ja neesi brokastu ēdājs, izmēģini pagatavot gardu un veselīgu smūtiju, kas tev sniegs enerģiju ilgākam laikam. Taču, ja steidzies, tad paņem līdzi kādu augli vai dārzeni un apēd to pa ceļam uz skolu vai darbu.  

Pieraksti 3 svarīgākās lietas, kas tev dienā ir jāpaveic

No rīta, ar svaigu prātu uzrakstītie dienas darbi, palīdzēs izvairīties no nevēlama stresa un apjukuma dienas gaitā, jo ir lietas, ko mēs bieži vien mēdzam piemirst.

Foto: Shutterstock

Izstaipies tikko kā esi pamodies

Pamostoties kārtīgi izstaipi rokas un kājas, kā arī izkustini visu ķermeni. Ja vēl nejūties pamodies un prātā tikai viena doma – kā ilgāk pagulēt, tad izstaipi arī muguras, sprandas, kakla un kāju muskuļus. Ik rītu staipoties, tu izvairīsies no muskuļu sāpēm un traumām, uzlabosi garastāvokli un iegūsi enerģiju visai dienai.

Kad jūties miegains, pastaigā apkārt gultai vai pa māju

Ja esi miegains, tad nekādā gadījumā nepaliec gultā, jo tā tu tikai iemigsi un aizgulēsies. Staigāšana ir viena no labākajām metodēm, kā atbrīvoties no miegainības.

Izdzer 2 glāzes ūdens tiklīdz esi pamodies

Mēs miegā pavadām 6 – 10 stundas, un tajā laikā mūsu organismam netiek piegādāts ūdens. Tieši tādēļ, atverot acis, iedzer ūdeni – tu pamodināsi organismu, sagatavojot to dienas gaitām, kā arī mitrināsi to. No rīta iedzerot ūdeni, tavam organismam būs vieglāk sagremot visas uzņemtās maltītes, kā arī ēdiens labāk pārstrādāsies.

Foto: Shutterstock

Nomazgā seju ar ledusaukstu ūdeni 

Auksts ūdens ne tikai palīdzēs pamosties un aizdzīs miegu, bet arī paātrinās asinscirkulāciju un mitrinās ādu. Noskalojot seju ar ledusaukstu ūdeni, tu vari mazināt pietūkumu un nespēka pazīmes, kas atspoguļojas tavā sejā.

Ieej aukstā dušā

Ja ar sejas mazgāšanu ir par maz un vēlies kārtīgi pamosties un norūdīties, tad rītu sāc ar aukstu dušu. Tā palīdzēs uzlabot asinsriti, mazināt stresu, novērst muskuļu sāpes un mazināt spiedienu locītavās. Tāpat auksts ūdens uzlabos ādas izskatu, un ar laiku arī mati kļūs zīdaini un gludi. Protams, aukstā dušā no rīta ir grūti ieiet, taču jāatceras par veselības ieguvumiem, un tad šis rituāls kļūs vieglāks.

Brokastīs iekļauj olbaltumvielas un taukus

Ja brokastis būs bagātas ar olbaltumvielām un taukiem, tev būs vairāk spēka un enerģijas. Olbaltumvielas nodrošinās enerģiju ilgākam laikam, un tu varēsi izvairīties no ātra bezspēka un neveselīgas našķošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!