Londonas modes guru Džaspers Konrans savam dizainam raksturīgo melnbalto krāsu paleti 2001. gada pavasara/vasaras kolekcijā viņš aizstājis ar saules, vēja un jūras ietekmē izbalējušu eleganci.
Džaspera Konrana (
Jasper Conran
) 2001. gada pavasara/ vasaras kolekcija idejiski atgādina F. Skota Ficdžeralda romāna “The Great Gatsby” krāšņo un izsmalcināto stilu. Taču šoreiz dizaineris visvairāk iedvesmojies no 1950. gada klasiskās apģērbu modes.

“Kolekcijas vadmotīvs ir pludmale, vasara un amerikāņu bagātnieku atvases,” tā pēc sava šova Londonas Fashion Week skatē otrdien, 26. septembrī, preses pārstāvjiem sacīja Konrans. “Nākamai vasarai izvēlējos izbalējušas krāsas,” žurnālistiem teica dizaina veterāns, jaunajā kolekcijā novirzoties no melnbalto krāsu kursa, kuru viņš pirms gada izvirzīja kā gadsimtu mijas tendenci.

Papildus tādām kombinācijām kā vienkrāsainiem šortiem un topiem bez plecu lencēm, kā arī miniatūriem bikini, kas netiek slēpti zem caurspīdīgiem zīda tērpiem, Konrana šovā dominēja bāli meloņu un persiku toņi, kas kolekciju kopumā padarīja gaišu un gaisīgu. “Es parasti neizmantoju šādas krāsu kombinācijas, taču man tās patīk,” dizaineris atzinās.

Izvēloties blāvos toņus, Konrans šoreiz ir minoritāte starp krāsu tendenču noteicējiem. Londonas modes nedēļas vitrīnā pārsvarā bija izliktas košas krāsas – kā vienmēr pavasara/vasaras modes skatēs – piemēram, japāņu modes mākslinieces Mičiko Košino (Michiko Koshino) košā kolekcija, kas apspēlēja Karību jūras salu iedzīvotāju ģērbšanās stilus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!