Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā notiek tetovējuma ķirurģiska izņemšana? Kur to var veikt un cik tas varētu maksāt? Kā arī - cik ilga varētu būt rehabilitācija? Esmu mēģinājusi ar lāzeru vairākas reizes, bet samērā neveiksmīgi - tetovējums palika gaišāks, bet pilnībā izņemt neizdevās.

Arī dermatoloģe teica, ka izskatās, ka neizdosies to izņemt. Turklāt ir palikušas arī rētas no šīs procedūras. Tagad man ir pusizņemts tetovējums, turklāt rētains. Jā, vienu reizi mēģināju arī ar "Rejuvi" krēmu, bet šī procedūra arī radīja rētas un vairāk nevēlos šo procedūru atkārtot. Tetovējums ir uz pleca.

Atbild Dr.Anita Ābelīte, dermatoveneroloģe, "Lāzerplastikas klīnika", SIA 

Labdien! Tetovējumu likvidēt izmantojot ķirurģisko metodi - var. Cik skaista vai neglīta rēta būs pēc šīs operācijas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem - kā rēta dzīs, vai nebūs sekundāra iekaisuma, kā arī no rētas plašuma.

Parasti pēc operācijas rētas sadzīst 2 - 3 nedēļu laikā. Lai rēta būtu glītāka, noteikti būs nepieciešams lietot silikona daudzreiz lietojamos plāksterus, kā arī gēlus, kas veicina rētas ātrāku uzsūkšanos.

Operāciju var veikt Rīgā, Baznīcas ielā 31, Lāzerplastikas klīnikā. Operācijas veic plastikas ķirurgs dr.Valdis Ģīlis.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!