Lasītājas jautājums: Es gan neesmu tā meitene, kas sāka šo jautājumu, bet šķiet, ka man ir līdzīgas problēmas - muskuļi. Pārsvarā mani uztrauc tikai kāju muskuļi, un arī celulīts.

Kamēr nevingroju, viss ir kārtībā ar muskuļiem, bet tad mani traucē
celulīts
un mazliet ar tauciņi, kad sāku vingrot, it kā tauciņus var dabūt nost, ja labi pacenšas, un celulīts arī samazinās, bet tad uzreiz ir muskuļi, parasti ar lielu apņēmību sāku vingrot, skriet no rītiem, bet, kā pierodu, sāk tas patikt un vēlos turpināt, parādās muskuļi, it īpaši kāju apakšējā daļā, tāpēc arī nodarbības pārtraucu.

Kādi sporta veidi būtu ieteicamākie, lai neveidotos muskuļi kāju apakšējā daļā? Esmu sākusi braukt ar skrituļslidām. Vai tas ir vēl sliktāk kā skriet priekš manām kājām? Kaut gan man šķiet, ka uz skrituļslidām nejūtu tādu slodzi muskuļiem kā skrienot, tad vairāk slodze ir kāju augšējām daļām, tas man ir pozitīvi. Un vēl.. es nekādi nespēju atteikties no saldumiem un šokolādes, ar sāli ir vienkāršāk. Vai saldumi ļoti ietekmē celulīta rašanos?

Paldies jau iepriekš, cerot uz kādu atbildi (man 21).

Atbild Inete Auziņa, Latvijas Fitnesa Treneru un Instruktoru Profesionālās biedrības prezidente, fitnesa kluba “A + S” vadītāja:

Lai izvairītos no celulīta, Jums jāsaglabā fiziska aktivitāte, kā arī jāievēro veselīga uztura režīms. Muskuļi – atceries, pirms un pēc nodarbībām (skriešanas) jāizpilda stiepšanās vingrinājumi. Tas līdzēs, tikai jādara pareizi. Tev obligāti aktīvās nodarbības jāmiksē ar strečinga – stiepšanās nodarbībām.

Izvairies lietot sāli un arī saldumus. Tie taču Tev ir vienaldzīgi. Vai ne?

Jautājumus un atbildes par fitnesu un veselību vari lasīt sadaļā “Dzīvo vesela” “Jautā ekspertam”. Ja nevari atrast atbildi uz sev interesējošo jautājumu mūsu arhīvā, nosūti savu jautājumu uz adresi sieviete@delfi.lv un gaidi speciālistu atbildi šajā sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!