Foto: Shutterstock
Mazuļa iznēsāšanas, barošanas un novecošanas iespaidā krūtis laika gaitā zaudē savu tvirtumu. Tāpat šo procesu ietekmē arī ģenētika un mūsu dzīvesveids. Šai sakarā ārvalstu mediji piedāvā piecu paradumu apkopojumu, no kuriem ikdienā labāk izvairīties, ja vēlies, lai tavas krūtis būtu skaistas un tvirtas pēc iespējas ilgāk.

Drastiskas diētas

Svara "staigāšana" pāris kilogramu robežās krūšu izskatam nekaitēs, bet, ja "jo-jo" efekta diētu dēļ zaudēsi un atkal uzņemsi vairāk nekā 10 kilogramus svara, krūšu izskats cietīs. To audi staipīsies un rezultātā krūtis gluži vienkārši nošļuks.

Smēķēšana

Smēķēšana kaitē asinsritei, kā rezultātā sliktāk tiek apasiņoti arī krūšu audi, tām zaudējot tvirtumu.

Saules aizsargkrēma nelietošana

Ja ādu pakļauj saules kaitīgajam starojumam, tā zaudē dabisko kolagēnu un savīst. Ja tas attiecas uz tavu seju, tad kāpēc gan tu uzskati, ka krūtis un dekoltē zona būs pasargātas?

Neatbalstošs krūšturis

Jo vairāk tavas krūtis "staigā", jo vairāk tiek kaitēts to audiem, kas attiecīgi tiek lieki staipīti. Lai to novērstu, iegādājies tieši tavai krūšu formai un izmēram atbilstošu krūšturi, kas tās atbalstīs un neradīs krūšu audiem lieku slodzi!

Atsevišķi sporta veidi

Fiziskās aktivitātes, kas ietver ritmisku krūšu cilāšanos kustības iespaidā, var padarīt tās mazāk tvirtas, radot slodzi krūšu audiem. Šai sakarā gan nav ieteicams no sportošanas atteikties, bet gan nodrošināties ar kvalitatīvu sporta krūšturi un, protams, veikt fiziskās aktivitātes pareizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!