Še, mans draugs – ilgi gaidītais "Lauksaimnieka recepšu plaukts"! Pirmo reizi Latvijā un, varbūt, arī pasaulē apkopotas interneta foruma lasītāju ieteiktās receptes. Arī tāds forums ir vienīgais – "DELFI sievietēm".
Kāpēc Lauksaimnieka recepšu plaukts? Nē, ar laukiem te nav nekāda sakara, visi foruma dalībnieki lieto segvārdus un Lauksaimnieks ir viens no viņiem. Jā, lasītāji viens otru nepazīst ne vārdā ne vaigā. Bet interese viņiem viena - virtuves darbi.

DELFI lasītāju kulinārijas brīnumus Lauksaimnieks apkopojis, saglabājot recepšu autoru (iesūtītāju) oriģinālo rakstības stilu un valodu. Vai tas ir labi? Tas taču atšķiras no latviešu literārās valodas! Nekas, šajā gadījumā tieši tas ir vajadzīgs – šis ir unikāls krājums, kurš regulāri tiks papildināts (par jaunumiem informēsim!).

Te atrodamas receptes, kuras Forumā publicējuši vai Lauksaimniekam nosūtījuši 158 DELFI lasītāji. Iespaidīgi – vairāk nekā 410 receptes un 28 vērtīgi padomi! Tas ir gabaliņš iz 158 virtuvēm, ne no kādām smalkām pavārgrāmatām. Te atrodami ēdieni, ko paši ar savu pieredzi esam iemācījušies gatavot. Arī valodiņa ir tāda, kādām mēs runājam – ar kļūdām un paviršībām, dažreiz ne visai cenzēta. Jāpiebilst, ka šīs 158 virtuves atrodas visai plašā laukā – Zviedrijā, Vācijā, Anglijā, ASV, Rīgā un citur Latvijā. Patiesībā jau to ir daudz vairāk, jo tieši sarunas “DELFI sievietēm” Forumā daudzus ir mudinājušas biežāk iegriezties virtuvē un vairāk pievērsties ēdienu gatavošanai.

Nu, ko – tagad pie darba, savam un draugu vēderiem par prieku!

Lauksaimnieka recepšu plaukts ir pieejams arhīvā “receptes.zip”, kuru varat lejupielādēt no šī linka.

  1. Ar kreiso peles taustiņu, nospiediet uz pasvītrotā linka.
  2. “File Download” lodziņā, kas atvērsies, izvēlieties opciju “Save this file to disk”.
  3. Izvēlēties direktoriju, kur vēlaties noglabāt arhīvu.
  4. Nospiediet “Save” un arhīvs lejupielādēsies izvēlētajā vietā.

Arhīva izmērs ir 448kb. Atarhivēt failus iespējams, izmantojot, piemēram, programmu WinZip.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!