Letīcija Kasta tika izvēlēta par modeli Francijas nacionālajam simbolam “Mariannai”, taču tagad viņa nolēmusi pamest savu dzimteni, izraisot sašutumu Francijas sabiedrībā. Baumo, ka topmodele Letīcija Kasta vēlas pārcelties uz dzīvi Londonā finansiālu apsvērumu dēļ.
Francijas iekšlietu ministrs izteicis draudzīgu brīdinājumu korsikāņu skaistulei nespert pārsteidzīgu soli. Kasta ļoti drīz konstatēšot, ka Londonā zemes gabalu cenas un īres maksa ir daudz augstāka nekā Parīzē, un arī medicīniskā aprūpe esot daudz zemākā līmenī.

Francijas mēru savienības prezidents Žans Pols Delevojs (Jean-Paul Delevoye) netieši apstiprināja baumas par supermodeles nodomu emigrēt no valsts. Delevojs 21 gadus veco skaistuli bija izvēlējies par jauno modeli “Mariannas” statujai, kas simbolizē Franciju.

“Šis notikums no jauna izraisīs diskusiju par pārāk lielajiem nodokļiem Francijā,” runājot par Kastu teica Delevojs. Viņaprāt, tas ir nožēlojami, ka Francijā dzimušie un augušie pilsoņi atsakās no patriotisma pārāk augsto nodokļu dēļ. Savukārt Parīzes modeļu aģentūra, ko pārstāv Letīcija Kasta, paziņoja, ka tai vēl nekas nav zināms par modeles dzīvokļa meklējumiem Londonā.

Sagatavots pēc “Spiegel Online”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!