Modes vecmeistars Īvs Senlorāns savā modes skatē Parīzes Haute Couture gandrīz pilnībā atteicies no raibām krāsām. Viņa kolekcijā dominē klasiski materiāli – āda, samts un kažokādas, kā arī smalki rotaslietu akcenti uz pelēkiem un melniem pamattoņiem.

Bez šaubām, melnā ir Īva Senlorāna mīļākā krāsa. It kā vēlēdamies skatītājiem to kompensēt, savas kolekcijas skates noslēgumā viņš uzbūra krāsu varavīksni – koši rozā apmetnis ar zelta izšuvumiem kopā ar dzeltenmelnu vesti un gariem violetiem svārkiem.

Taču bažas par iespējami nomācošo krāsu monotoniju bija nepamatotas: Īva Senlorāna ķēriens uz rafinētiem piegriezumiem un akcentētām detaļām kolekcijā radīja pietiekami lielu daudzveidību.

Prominentajiem viesiem, starp kuriem bija arī Katrīna Denēva, modes vecmeistars Senlorāns rādīja jaunos smokinga variantus: piemēram, viendaļīgu bikškostīmu un pavisam īsu žaketi virs tā. Vai arī – bikses, kas sniedzas gandrīz līdz krūtīm un kuru jostasvietu grezno sasieta lente, apvienojumā ar mežģīņu topu un īsu žaketi.

Pie Īva Senlorāna tendencēm viennozīmīgi pieder arī bikses ar paaugstinātu jostasvietu. Pie šīm biksēm modelēm bija īsas samta bolero jakas, žaketes vai arī adītus džemperus. Tomēr šoreiz modes dizaineris demonstrēja vairāk svārkus un kleitas (pārsvarā līdz ceļiem un zvanveida), nevis bikses. Protams, pārsvarā melnā vai pelēkā krāsā – ar košiem krāsu vai materiālu akcentiem uz piedurknēm, somām un apkaklītēm. Visbiežāk bija redzami ādas materiāli, zamšāda vai vissmalkākā vilna.

Vakartērpu kolekcijā dominēja melnais samts. Uz kokteiļpārtiju, pēc Senlorāna domām, sievietei būtu jādodas melnā, ciešā samta kleitiņā ar pārdrošiem mežģīņu iešuvumiem uz muguras un sēžamvietas. Vai arī – tumšā tērpā ar milzīgiem sārtiem ziediem gar apakšmalu. Vai klasiskā, zvanveida samta tērpā ar baltiem mežģīņu ziediem uz piedurknēm un apkaklītes.

Balles tērpam Senlorāns sievietēm paredzējis garus svārkus ar bārkstīm, vai samta blūzes ar lieliem izgriezumiem mugurpusē, ar pušķī sasietu lenti priekšā vai aizmugurē, ar taisnām malām vai volāniem, - pie tām tika demonstrētas žaketes ar melnām gaiļu spalvām – un visur klāt kažokādas.

Lielas ovācijas un aplausus izpelnījās viņa arābu stila vakartērpi. Mākslinieciski drapēti apmetņi no zīda krepa ar lielām, baltām apkaklēm, kas var tikt izmantotas arī kā kapuces. Arī no augšas līdz apakšai ar zelta bārkstiņām izrotāts, cieši pieguļošs tērps, pie krua modelei mugurā bija zelta izšuvumiem klāts apmetnis. Vīriešu sirds noteikti ielīksmoja divi tērpi, kuros Senlorāns “atteicies” no tērpa augšdaļas un tā vietā modeles krūtis izdaiļojis ar kreļļu virknēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!