Jaunais sievišķīguma vilnis modē ļauj sievietēm izbaudīt ne tikai greznumu un spožumu, bet arī tīkliņzeķu priekus. Pēc erotiskajām un 1960. gados par pavedinošās sievišķības simbolu nodēvētajām tīkliņzeķēm atkal ir pieprasījums 2000. gada vasarā.
Smalki caurumotās, cilpainās un mežģīņotās tīkla auduma zeķes, zeķbikses un šāda auduma triko apakšveļa padara to patīkami valkājamu pat ļoti tveicīgās vasaras dienās. Modernu ekstravagnci šiem audumiem piešķir sezonas aktuālās krāsas – sārtā, ceriņkrāsa un sarkanā.

Mode atkal pievēršas kājām. Kopš sešdesmitajiem gadiem, kad minisvārki un šorti aizsāka krāsaino, apdrukāto un tīkliņzeķu modes desmitgadi, kājām vēl nekad nav pievērsta tik liela uzmanība. Modernists Žans Pols Gotjē un panku līdere Vivjēna Vestvuda (attēlā: tērps no viņas jaunākās kolekcijas) ir tikai pāris no modes līderiem, kuri tagad veido augsto modi kājām, 2000. gada vasarā atkal piešķirot trikotāžas apakšveļai un zeķēm greznuma lietiņu vērtību.

Tīkliņaudums – ne tikai panku privilēģija

Tīkliņaudumam zeķu modes jaunā viļņa atdzimšanai ir milzīga nozīme. Slavenākie modes dizaineri šo audumu pacēluši uz modes skatuvēm un pasludinājuši to par 2000. gada šiku. Sen vairs nav tie laiki, kad tīkliņauduma zeķes asociējās ar kabarē dejotājām, nakts skaistulēm un pankiem.

Mūsdienīgi izsmalcinātā tīkliņauduma faktūra ir tik dažāda, ka šādas zeķes iespējams piemeklēt valkāšanai gan mājās, gan birojā, gan vakara pasākumā. “Wolford” vasaras kolekcijā (attēlos) piedāvā jauno “Sixty Six” tīkliņzeķu sēriju ar sevišķi spīdīgu, gludu un pieguļošu tīkliņaudumu, ko var valkāt gluži kā savu otro ādu.

Ja tīkliņauduma “acis” jeb cilpas ir lielas, tad vēlams izvēlēties tumšas zeķes. Turpretī, ja tīkliņaudums ir smalks, tad droši var izvēlēties košas krāsas un spīdīgu audumu, turklāt ar vīli aizmugurē.

Kopš jūnija pārdošanā parādījušās jaunās vasaras krāsas, kurās dominē gan spilgtie mango, purpurkrāsas un sarkanie toņi, gan arī mierīgie brūnie (mandeļu), melnie un ādas krāsas (medus) klasiskie toņi.

Zeķes – ietekmes simbols

Aplūkojot apģērba simbolisko nozīmi, ASV Modes Tehnoloģijas institūts sarīkojis izstādi “Mazā melnā kleitiņa un citi statusa simboli”. Izstāde vēsta par to, kā melnā krāsa ir statusa simbols, bet viena un tā paša stila ietvaros var pastāvēt dažāda idejiskā nozīme, atkarībā no apģērba valkātāja.

Kā skaidro MTI izstādes kurators: “Uzģērbojas kājās melnas zeķes, sieviete demonstrē pieticību, vienkāršību, nabadzību, bohēmisku bezrūpību vai vecuma vājumu. Matētas, necaurspīdīgas melnas zeķes liecina par vēlmi staigāt ēnā kautrības vai tieši pretēji – kārdināšanas dēļ. Melnas tīkliņzeķes signalizē par vēlmi izaicināt, pavedināt vīrieti,” neatkarīgi no tā, vai šīs zeķes ir pirktas Pradas salonveikalos, vai universālveikalos.

Tomēr mode šo versiju šovasar ātri pārvērtīs. Holivudas jaunatne ar sajūsmu valkā tīkliņzeķes, arī pārvelkot tās pāri krāsainām zeķēm ar aizmugurē esošu vīli, kas kājām dara brīnumu lietas.

Tagad, ja vēlies pievienoties tīkliņzeķu valkātāju pulkam, ievēro dažus ieteikumus. Iesākumā izmēģini tīkliņzeķes neitrālās krāsās, piemēram, miesas krāsā, kakao, dzeltenbaltā vai pelēkbaltā krāsā, ko var apvienot ar biroja drēbēm.

Tīkliņzeķēm ar lielām cilpām var apakšā vilkt citas nokrāsas zeķbikses – sārtā, sarkanā vai zilā krāsā. Uzmanīgi izvēlies krāsu un salikumu, it īpaši - valkājot zeķes ar kopā tīkliņzeķēm, ja zeķēm ir puķu apdruka. Veiksmīgi izvēlētas elastīgas tīkliņzeķes kājām liks izskatīties slaidākām.

Kājas vienmēr ir visvairāk ievērotas modes pavērsienos. Septiņdesmitajos gados sacēlās sieviešu protesti, kad garo svārku mode draudēja noslēpt šo sieviešu skaistuma lielāko vērtību. Kāju ietekmi nekad nevajag novērtēt par zemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!