5. Baltijas valstu festivāls "Mode. Māksla. Mūzika.", kurā paredzētas trīs atsevišķas modes skates ar vienotu tēmu - cilvēkiem, kas meklē perfektu līdzsvaru starp kustību un mieru, iedvesmu un laika kavēkli, komfortu un autentiskumu.
Pirmajā skatē, kas sāksies sestdien aptuveni 17:00, jaunie tērpu dizaineri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sacentīsies par "Zelta adatu". Šo konkursa skati vērtēs žūrijas komisija, kurā aicinātas piedalīties sabiedrībā pazīstamas personības, kā arī modes industrijas parstāvji un viesi no kaimiņvalstīm. Kopumā "Zelta adatas" konkursa skatē tiks vērtētas aptuveni 30 tērpu mākslinieku izrādes.

"Zelta adatas" balvu, kuras autors ir metālmākslinieks Ģirts Ozoliņš, pasniegs gala modes šovā. Speciālas balvas konkursa dalībniekiem un modeļiem ir sagatavojuši arī žurnāls "Kosmetik Baltikum", modes salons "J.I.L.", firmas "L'Oreal" un "Margaret Astor", kā arī "Tigi", "Isadora" u.c.

Ap 19:00 sāksies otrā modes skate, kurā jaunākās kolekcijas demonstrēs visdažādākie modes saloni, kā arī vietējās un pasaulē pazīstamas gatavo apģērbu ražotājfirmas. Sadarbībā ar modes māksliniekiem, notiks arī frizieru salonu skate, kurā piedalīsies jau aiz valsts robežām slavu ieguvuši Rīgas frizieri.

Gala skatē, kas sāksies aptuveni 21:30, savus darbus izrādīs iepriekšējo gadu festivālu nominēto mākslinieki, kā arī speciāli uzaicinātie viesmākslinieki. šajā šovā paredzēts arī apbalvot konkursa skates dalībniekus un pasniegt "Zelta adatas" balvu laimīgajam uzvarētājam, kā arī sadalīt citas sponsoru sniegtās balvas.

Gala šovā tiks vēlreiz demonstrēti "Zelta adatas" konkursa skates laureātu darbi. Arī turpmāk vakara gaitā starp grupu un dīdžeju uzstāšanām ir paredzētas 5 minūšu modes pauzes, kuru laikā uzvarētāju kolekcijas būs apskatāmas arī tiem apmeklētājiem, kas ieradīsies festivāla norises vietā pēc gala šova.

Tik saturīga un visdažādāko dizaineru pārstāvēta modes šovu programma latvijā sen nav redzēta. Tas galvenokārt notiek pateicoties modes māksliniecei Žanetei Auziņai un viņas modes dizaina centra "Komtese" pūlēm.

Festivāla norises vieta: Lāčplēša ielā 99.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!