Foto: instagram.com/calliethorpe
Jau kādu laiku aktīvi norisinās diskusijas par skaistuma etaloniem, un sociālie tīkli kalpo par platformu viedokļu paušanai. Kultivējot pozitīvo domāšanu saistībā ar ķermeņa aprisēm, ļaudis cenšas atgādināt, ka visi cilvēki ir skaisti, neraugoties uz to, vai viņi iekļaujas jebkādos standartos.

Jau iepriekš esam stāstījuši, ka nav nepieciešamas pat fotogrāfiju apstrādes programmas, lai izskatītos pavisam citādi – vajag vien ieņemt kādu konkrētu pozu un lieta darīta. Tomēr nevar noliegt, ka arī dažādi rīki, lai apstrādātu fotogrāfijas, atstājuši zināmas pēdas šajā lauciņā. Tieši pateicoties šādām programmām, cilvēki spējuši pieslēpt savus iedomātos defektus un panākt perfektu attēlu, kurā bieži vien izskatās pavisam citādi, nekā patiesībā, raksta "Goodhousekeeping".

Un tieši to, cik ļoti pat visvienkāršākās programmas var izmainīt cilvēku līdz nepazīšanai, pierādījušas divas "plus-size" modeles. Viņas palūgušas, lai fotogrāfs viņas iemūžina, bet pēc tam palūgušas, lai noslēpj visas "nepilnības".

Lūk, vari aplūkot fotogrāfiju, kura ir uzlabota ar "fotošopa" palīdzību, bet, lai aplūkotu neapstrādāto bildi, klikšķini uz attēla labās puses!

A post shared by Callie Thorpe (@calliethorpe) on Oct 17, 2017 at 3:28pm PDT

Nevar noliegt, ka atšķirība fotogrāfijas ir manāma. Publicējot fotogrāfijas, sievietes paudušas domu – nav brīnums, ka daudzas dāmas sirgst ar mazvērtības kompleksiem tieši savu aprišu dēļ. Jau gadiem ir popularizēti "perfektie" standarti, kuriem it kā būtu jālīdzinās. Un, lai arī dažās jomās esot vajadzīgas bilžu rediģēšanas iespējas, šādas fotogrāfijas tikai pārada, cik daudz iespējams mainīt cilvēku. Turklāt viņas atgādina – ir normāli, ka ķermeņi klāj celulīts, strijas vai arī vēders nav sevišķi plakans, ir jābūt laimīgam savā ķermenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!