Panku un modes dizaina ikona Vivjēna Vestvuda vēlas iekarot arī itāļu modes biznesu. Šī mērķa sasniegšanai cienījamā dāma savām provokācijām nekautrējās izmantot Alta Moda dienas Romā.

Romas modes nedēļu
Alta Moda
, kas norisinājās pie atvēsinošās Trevi strūklakas atklāja itāļu modes dizaina zvaigzne, 54 gadus vecais romietis Roko Baroko.

Simboliski, 13. jūlijā vakarā viņa modes kolekcijas defilē zvaigzne bija zviedru aktrise Anita Ekberga, kura Trevi monumentam atnesa popularitāti sešdesmitajos gados, izpeldoties strūklakas baseinā Frederiko Fellīni filmā “La Dolce Vita”.

Baroko prezentēja ļoti sievišķīgu silto apģērbu kolekciju rudens/ziemas sezonai. Uz krāšņi izgaismotās Trevi strūklakas fona dizaineris demonstrēja 50 tērpus no savas jaunās kolekcijas, kurā dominēja kobaltzilā, smaragdzaļā un bordo sarkanā krāsa.

Visiem zināms, ka modei ir jābūt šokējošai. Arī romiešu Alta Moda modes dienu laikā bija ne mazums provokāciju. Šī kredo – “mode ir šoks” - pasaulslavenā sludinātāja, britu dizainere Vivjēna Vestvuda Romā svētdien tika sagaidīta ar gavilēm, jo viņas jaunā kolekcija ir veltījums Mūžīgajai pilsētai.

“Veltījums pagāniskajai Romai,” tādu nosaukumu 59 gadus vecā dizainere devusi ekstravagantajai modes skatei, kurā modeles un modeļi izgāja stilizētos gladiatoru tērpos, bakhanāliju stila korsetēs ar pie krūtīm piespraustiem vīnogu ķekariem, un tērpos, pie kuriem piešūtas prusaku un maijvaboļu attēlu aplikācijas.

Pēc itāļu preses ziņām, Vestvuda vēlas savu modes impēriju izvērst arī Itālijā, un sava modes nama vajadzībām iegādājusies trīsstāvīgu pili Milānas sirdī. Romā viņa tika godināta kā šā gada Augstās modes nedēļas goda viese jau no tā brīža, kad panku kulta karaliene pirmo reizi piedalījās Mūžīgās pilsētas modes skatēs.

Itālijas galvaspilsēta, kas modes pasaulē ir modes metropoles Milānas pusmāsa, jau gadiem ilgi cīnās par sava vārda lielumu, kas ir mazāk ievērojams starptautiskajās modes skatēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!