Foto: PantherMedia/Scanpix
Teju katru cilvēku kaut reizi dzīvē ir piemeklējušas žagas. Reizēm tās dažu sekunžu vai minūšu laikā pāriet pašas no sevis, bet ir gadījumi, kad tās neatstājas un šķiet, ka nekas nepalīdz tās apstādināt. Iespējams, tu vienkārši neesi atradusi īsto metodi. Piedāvājam iepazīties ar "Prevention" ekspertu ieteikumiem žagošanās apturēšanai.

Pieliecies un padzeries. Noliecies uz priekšu un izdzer glāzi ūdens. Ja dzersi ūdeni, saliecoties uz priekšu, tiks stimulēti nervi rīkles aizmugurē. Tas var palīdzēt pārtraukt žagošanos.

Uzēd cukuru. Ir cilvēki, kam žagošanos uzveikt palīdz tējkarote cukura. Tas nav jāšķaida, bet jānorij sauss.

Rēķini galvā. Ja tevi piemeklē žagas, iedomājies galvā divus skaitļus. Tad mēģini veikt ar tiem kādu aritmētisku darbību (saskaitīšanu, atņemšanu vai kādu citu). Kamēr mēģināsi atrast atbildi, žagas, ļoti iespējams, pāries.

Aizturi elpu un norij siekalas. Aizturi elpu tik ilgi, cik vien iespējams. Brīdī, kad jūti, ka tevi tūlīt piemeklēs žagas, norij siekalas. Izdari to divas vai trīs reizes. Ja žagas nav pārgājušas, ievelc dziļu elpu un atkārto vēlreiz.

Dodies gulēt. Žagas var būt saistītas ar stresu, tāpēc tās var pāriet tad, kad būsi atpūtusies un izgulējusies.

Foto: Shutterstock
Nodarbojies ar seksu. Spēcīgs nervu sistēmas sasprindzinājums palīdzēs uzveikt žagas, tāpēc orgasms ir lielisks līdzeklis, lai ar tām cīnītos. Tas var palīdzēt gadījumos, kad žagas nepāriet ilgstoši un moka cilvēku vairākas stundas vai par dienas. Speciālisti uzskata, ka palīdzēt var arī masturbēšana.

Pārliecinies, ka ar veselību viss ir kārtībā. Nereti regulāru žagu iemesls ir gastroezofageālā atviļņa slimība. Ja no žagām ciet bieži, vērsies pie speciālista – cīnoties ar cēloni, uzveiksi arī žagas.

Izmēģini sarežģītu ūdens dzeršanas tehniku. Pamēģini izdzert plastmasas vai papīra glāzīti ar ūdeni, turot pirkstus savās ausīs. Tas ir fizisks izaicinājums, kas iedarbojas dažādos veidos – paaugstina ogļskābās gāzes līmeni, stimulē nervus, neļauj kustēties diafragmai un novirza domas no žagām.

Tāpat vari izmēģināt arī kādu no šiem vienkāršajiem speciālistu ieteikumiem: košļā un norij sausu maizi, aizturi elpu, skalo kaklu, nosūkā ledus gabaliņu vai uzliec aukstu kompresi uz diafragmas. Ja žagas tevi moka vairāk nekā 48 stundas vai arī tās apgrūtina elpošanu, kā arī neļauj normāli paēst, vērsies pie ārsta pēc palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!