Foto: Shutterstock
Stīvums un sāpes mugurā bieži tiek uzskatīta par problēmu, kas skar cilvēkus gados. Tomēr tā nebūt nav – mūsdienās arvien vairāk jaunu cilvēku cieš no muguras sāpēm. To cēloņi var būt dažādi, piemēram, traumas, slimības un arī mazkustīgs dzīvesveids.

Ja arī tevi moka muguras sāpes, šī rakstu izlase būs noderīga, jo tajā tu atradīsi gan informāciju par biežākajiem sāpju iemesliem, kā arī ieteikumus, kā rīkos traumas vai citu problēmu gadījumā. Atceries, ka nereti muguras sāpju cēlonis slēpjas dzīvesveidā. Mazkustīgs dzīvesveids, ilga sēdēšana dīvāna vai automašīnā, smēķēšana un liekais svars – tā ir tikai daļa no lietām, kas var likt tev just sāpes.

Sāpes var radīt arī gulēšanas poza. Šādā situācijā var šķist teju neiespējami kaut ko izmainīt, bet tā nebūt nav. Risinājums ir gaužām vienkāršs – spilvens vai sarullēts dvielis, kas jānovieto dažādās vietās zem ķermeņa, atkarībā no tā, vai guli uz sāniem, vēdera vai muguras.

Atceries, ka ļoti bieži mūsdienās muguras sāpes izraisa nepietiekams kustību daudzums. Ja vēlies sev palīdzēt, sāc vingrot. Lai to darītu pareizi, ieskaties trenera Mikus Embrekta sagatavotajā vingrojumu programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!