Foto: LETA
Sestdien, 17. septembrī, no divpadsmitiem dienā līdz pat pusnaktij galvaspilsētas centrā un Brīvības ielā risināsies jau par tradīciju kļuvušais aktīvās atpūtas, veselīga dzīvesveida un sporta festivāls "Rīgas sporta nakts". Šogad tas notiks jau sesto reizi.

"Pirmo reizi "Rīgas sporta naktī" notiks Brīvības ielas nakts brauciens, kurā ikviens varēs veikt piecu kilometru distanci ar skrituļslidām, skūteri vai skrituļdēli no tirdzniecības parka "Alfa" līdz VEF Kultūras pilij un atpakaļ. Ļoti ceram, ka šis pasākums pulcēs daudz rīdzinieku un pilsētas viesu, un, ja tas būs izdevies, tad tas kļūs par regulāru notikumu," preses konferencē teica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Starti skrituļslidu, skūteru, skrituļdēļu un rollerslēpju nakts braucienam pa pilsētas galveno ielu paredzēti no pulksten 23. Organizatori sola, ka tas būs aizraujošs brauciens pa jauno Brīvības ielas asfaltu.

Savu dalību jau pieteikuši aptuveni 500 dalībnieku, bet reģistrācija vēl turpinās, turklāt būs arī nodrošināta iespēja iznomāt braucamrīkus, sacīja biedrības "Baltic Events" projektu vadītājs Lauris Madžulis. Pie "Alfas" aktivitātes sāksies jau no pulksten 20 un būs mūzika, dejas paraugdemonstrējumi un citas aktivitātes. Pēc startiem notiks atraktīvāko dalībnieku apbalvošana, būs cienasts un lieliska atmosfēra. Dalībnieki tiek aicināti krāšņi izrotāt un izgaismot savus braucamrīkus un sevi pašu. Pašvaldība sadarbībā ar "Rīgas satiksmi" nodrošinās papildu sabiedriskā transporta reisus līdz vēlai naktij.

Foto: LETA

Ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim "Rīgas sporta naktī" būs iespēja iepazīties ar jaunumiem, aktualitātēm veselīga dzīvesveida jomā, kā arī iesaistīties dažādos sportiskos izaicinājumos un piedalīties aizraujošās sacensībās, kas garantēs atpūtu, jautras aktivitātes visām gaumēm, interesēm un jebkurai vecuma grupai.

Festivāls "Rīgas Sporta nakts" šogad sāksies ar Sportistu gājienu, kurā piedalīsies vairāki desmiti sporta organizāciju un sporta veidu pārstāvji, kā arī sabiedrībā zināmi atlēti un sporta veterāni. Gājienu organizē, lai apvienotu dažādus šīs jomas cilvēkus un lai suminātu sportistus, kuri uzrādījuši labus rezultātus sacensībās, kā arī, lai lepotos, ka mūsu nācija ikdienā kļūst kustīgāka.

Oficiālā "Rīgas Sporta nakts" atklāšana pulksten 17 paredzēta Brīvības pieminekļa pakājē. Turpat no divpadsmitiem dienā notiks Latvijā vēl nebijis 12 stundu "Florbola maratons", tā atzīmējot decembra sākumā Latvijā gaidāmo pasaules čempionātu florbolā vīriešiem. Savā starpā sacentīsies Rīgas un Latvijas reģionu florbolisti, spēlētāju komandām mainoties ik pēc stundas.

Blakus Laimas pulkstenim no pusvieniem dienā norisināsies arī "Triobet" Latvijas spēkavīru čempionāta superfināls, bet vakarā šajā vietā notiks "roller disko" ballīte. Rīgas kanālā būs ikgadējais "One Touch Latvijas Augstskolu kauss airēšanā".

"Rīgas sporta naktī" paredzēta azartiska orientēšanās, grīdas un galda kērlinga spēlēšana, "Garmin ruļļu cīņas" uz velosipēda, braukšana ar riteņiem, kāpšana alpīnisma sienā, labirintu iziešana pa zemi un gaisā jaunsargu pavadībā, kā arī dažādu cīņu paraugdemosntrējumi un boksa, kikboksa meistarklases ringā. "Benu aptiekas" zonā "Dzīvo vesels" būs dažādu uzņēmumu pakalpojumu prezentācijas un piedāvājumi par īpaši izdevīgām cenām.

Foto: LETA

Kronvalda parkā galvenais notikums šoreiz būs talantu konkurss "Rādi, ko māki". Tajā bērni un jaunieši varēs prezentēt savas prasmes dažādos sporta veidos. Lai iedvesmotu ikvienu nākotnē kļūt par vēl labākiem sava izvēlētā amata lietpratējiem, pasākumā uzstāsies arī sevi jau apliecinājuši mākslinieki. Dalībniekus vērtēs kompetenta žūrija un labākajiem tiks balvas no veikalu tīkla "Sportland".

Pie Rīgas Kongresu nama būs izvietota arī Latvijas Dzelzceļa drošības zona "Dzirdi, redzi, dzīvo". Tur ar īpašu skaņas simulatoru palīdzību varēs izmēģināt savas reakcijas ātrumu. Paši mazākie aicināti piedalīties "Mazā stiprinieka olimpiskajos piedzīvojumos", iesaistoties aktivitātēs "Strider mobilajā trasē" ar tramplīniem, kas piemēroti braukšanai ar balansa velosipēdiem, tāpat būs iespēja spēlēt volejbolu, basketbolu, piedalīties velosacensībās un skrituļošanas īsmaratonā pa Kronvalda parka celiņiem.

"Rīgas sporta nakts" mājaslapā www.sportanakts.lv pieejama aktuālā informācija par visām pasākumā paredzētajām norisēm. Tāpat turpinās pieteikšanās talantu konkursam, augstskolu airēšanas sacensībām un, protams, var arī rezervēt dalībnieka vēlmēm atbilstošu prezentācijas vietu.

"Rīgas sporta nakti" atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, to rīko biedrība "Notikumu aģentūra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!