Foto: Shutterstock
Iespējams, ka esi nesen šķīrusies, bet varbūt jau ilgāku laiku gaidi savu īsto un vienīgo. Svētku laikā, kad gan TV ekrānos, gan uz katra stūra uzglūnošajās reklāmās, redzami tikai mīloši pārīši un laimīgas ģimenes, vientulības apziņa un skumjas šķiet vēl nomācošākas, jo nākas sadzīvot ar apziņu, ka svētki būs jāsvin vienatnē. Kā pārdzīvot svētku brīvdienas, neieslīgstot depresijā un pašpārmetumos?

No ikdienas skrējiena nonākot svētku virpulī, var būt izjūta, ka tos negribas, ka svētku svinēšana izraisa aizkaitinājumu, riebumu, nevēlēšanos un skumjas. Prātā var nākt domas – ja man nav attiecību partnera, ideāla draugu pulka, ilgotās ģimenes vai ideālu vecāku, tad svētkus svinēt nav jēgas un labāk būt vienam.

Izjūtas var būt ļoti duālas – no vienas puses dziļi sirdī gribas piedzīvot piederības un kopā būšanas sajūtu, no otras puses pašreizējā dzīves periodā var nebūt paši piemērotākie apstākļi to īstenošanai. Vai mums vienmēr ir jāgaida īstie apstākļi, īstie cilvēki līdzās, lai svinētu svētkus un radītu tos ne tikai citiem, bet arī sev?

Foto: Shutterstock

Šai sakarā "Huffington Post" piedāvā noderīgus padomus, kas atvieglos brīvdienu un arī svētku pārciešanu, ja šobrīd esi viena vai pārdzīvo šķiršanos no mīļotā.

Pieņem faktu, ka šis laiks būs smags

Brīvdienas taču nav visu gadu, vai ne? Jau laikus sagatavojies un pieņem faktu, ka to laikā jutīsies vēl draņķīgāk nekā ikdienā, taču tai pat laikā centies sevi vēl vairāk nenoskaņot uz negativitātes viļņa.

Socializējies

Dodies ārpus mājas un satiec draugus, paziņas! Socializējies ar cilvēkiem un atceries, ka emocijas rada emocijas – ja nīksi vientulībā, jutīsies vēl nožēlojamāk, savukārt, satiekot cilvēkus, kuri tevi iedvesmo, noskaņojumam vajadzētu uzlaboties.

Esi uzmanīga ar gaidām

Cerot, ka katra nākamā diena būs vieglāka, tu vari iegrimt vēl dziļākā nomāktībā, saprotot, ka tā nenotiek. Šai sakarā ieteicams no savu emociju plānošanas izvairīties vispār, jo tās nav iespējams ietekmēt.

Nemeklē glābiņu apreibinošās vielas

Alkohols un narkotikas nudien nav labākais veids, kā uzlabot noskaņojumu. To radītais skurbulis tikai padziļinās skumjas un emocionālo bedri, kurā esi iekritusi.

Uzmanies no gadījuma sakariem

Ja esi vientuļa, svētku laikā vari kļūt īpaši atvērta gadījuma sakariem, cerot, ka vienas nakts attiecības kaut daļēji varēs aizpildīt tukšumu tavā sirdī. Protams, ja esi pārliecināta, ka vari ļauties mirklim, lai apmierinātu tikai savas fiziskās vēlmes, dari to, bet apzinies, ka lielākoties gadījuma sakari beidzas tikpat ātri, cik sākušies.

Foto: Shutterstock

Gatavošanās svētkiem

Ja pēc svētku eglītes ik gadu devies ar savu partneri, atrodi kādu, kam šo pienākumu uzticēt, pašai tajā neiesaistoties – visticamāk, atmiņas būs sāpīgas un radīs lieku emociju izvirdumu.

Kusties

Dodies uz trenažieru zāli, pastaigās vai vienkārši garākos skrējienos izvēdināt galvu! Fiziskās aktivitātes radīs patīkamu nogurumu un endorfīnus, kā arī gaišāku skatu uz dzīvi.

Iepērcies internetā

Ja nespēj izturēt cilvēku pūļus un tie tevi tracina vēl vairāk tagad, kad esi izšķīrusies, iepērcies internetā, izvairoties no piebāztu veikalu apmeklēšanas un tur staigājošo laimīgo cilvēku sejām.

Uzņem D vitamīnu

Vismaz 10 – 15 minūtes dienā pavadi ārā, atrodoties dienas gaismā. Tāpat vari aiziet pasildīties uz solāriju. Tas patiešām uzlabo noskaņojumu.

Robežas

Izskaidro ģimenei un draugiem savu spēju robežas, minot, ko svētkos esi gatava un spēj pasākt. Necenties pretrunā ar iekšējām sajūtām aktīvi iesaistīties svētku organizēšanā un smieties brīžos, kad vēlies pabūt viena un vienkārši ļauties asarām.

Vairāk noderīgas informācijas un pašmāju speciālistu ieteikumus, kā vienatnē pārdzīvot svētku laiku, uzzināsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!