Foto: PantherMedia/Scanpix

Sieviešu spoguļgaldiņi mēdz plīst un lūst no dažādiem kosmētikas līdzekļiem, ko izmantojam sava skaistuma un tīrības uzturēšanai. Diemžēl ikdienas steigā ir aizmirsies, ka to pašu rezultātu varam sasniegt arī ar dabīgiem produktiem, kuri turklāt ir krietni draudzīgāki veselībai. Lai iemācītos par sevi rūpēties zaļāk, ieskaties portāla treehugger.com apkopotajos ieteikumos.

Lasi produktu etiķetes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir svarīgi rūpēties par sevi tā, lai tu būtu skaista un vesela ne vien tagad, bet arī tālākā nākotnē. Tieši tāpēc atvēli laiku produktu izpētei, pirms tos iegādājies – neskrien steigā ārā no veikala ar pirmo šampūnu vai ķermeņa losjonu, kas pagadās pa rokai.

Visus kaitīgos ķīmiskos savienojumus, ko pievieno kosmētikas līdzekļiem, saprotams, iegaumēt nav iespējams, bet sākotnēji tu vari pierakstīt piezīmju blociņā vismaz tos, kurus izmanto visbiežāk. Piemēram, neiegādājies produktus, kuru sastāvā ir parafīns, propilēnglikols, minerāleļļa vai jebkādi citi naftas atvasinājumi.

Gatavo pati savus kosmētikas līdzekļus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Smaržīgus ķermeņas losjonus, kopjošus ādas līdzekļus un efektīvas matu maskas vari pagatavot arī tu pati no produktiem, kas atrodas tavā virtuvē. Saprotams, uztaisīt pašai savu kosmētikas līdzekli ir visai laikietilpīgs darbs. Taču ņem vērā, ka atvēlētais laiks pēcāk atmaksāsies - tu zināsi, ka pašas rokām taisītais produkts ir tiešām iedarbīgs, dabīgs un tajā nav kaitīgu ķīmisko savienojumu.

Izmanto alumīniju nesaturošu dezodorantu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Alumīnijs, kas bieži ir pretsviedru līdzekļu sastāvā, kairina ādu. Tāpat liela daļa dezodorantu aizprosto poras, tādējādi kavējot toksīnu izdalīšanos no organisma svīšanas laikā. Alumīniju saturošu pretsviedru līdzekļu vietā labāk izmanto veikalos nopērkamos dabīgos dezodorantus.

Dabīga matu kopšana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vislielāko kosmētikas produktu daudzumu izmantojam matu kopšanai. Padomā pati, kas tik nav tavā matu līdzekļu arsenālā – šampūns, kondicionieris, serums, želeja, matu laka un putas, matu krāsa un vēl! Sarakstu varētu turpināt bezgalīgi.

Liela daļa matu kopšanas produktu satur kaitīgas ķīmijas. Mati, gluži tāpat kā āda, tos ļoti viegli uzsūc, tādēļ pirms līdzekļa iegādes rūpīgi izlasi tā sastāvu. Izvairies no produktiem, kuri satur formaldehīdu, sintētiskās smaržas un dažādus naftas atvasinājumus, un pēc iespējas vairāk izmanto dabīgos līdzekļus.

Starp citu, matu mazgāšanai noderēs vecā labā vecmāmiņas recepte – ūdenim, kurā mazgāsi matus, pievieno nedaudz dzeramās sodas vai dažus pilienus etiķa. Mati būs spīdīgi, veselīgi un pateicīgi par dabīgu to aprūpi.

Iegūsti veselīgu iedegumu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gluži tāpat kā daudzi citi kosmētikas līdzekļi, arī saules aizsargkrēms satur mūsu veselībai potenciāli bīstamas sastāvdaļas. Tajos esošā ķīmija, kas nodrošina aizsardzību pret sauli, tajā pašā laikā arī kairina mūsu ādu. Savukārt, bojāta āda kļūst neaizsargāta pret saules spēcīgo ietekmi.

Tas gan nenozīmē, ka no saules aizsargkrēmu izmantošanas vajadzētu atteikties. Lai droši varētu uzturēties jūrmalā, iesmērējies ar dabīgiem pretapdegumu krēmiem, neatrodies tiešos saules staros dienas vidū un neaizmirsti lietot galvassegu. Kā arī izmanto aizsargkrēmu tā, kā tas ir paredzēts – kamēr sauļojies, iesmērējies regulāri.

Tīri zobus ar dabīgo zobu pastu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikviena sieviete vēlas, lai viņas zobi būtu veseli, tīri un balti. To arī izdodas panākt, jo zobu pastu klāsts ir bezgalīgs un katra no mums var izvēlēties sev pašu piemērotāko.

Tajā pašā laikā tiek aizmirsts, ka nav ļaunuma bez labuma – lielākā daļa zobu pastu satur kaitīgas vielas, kas, nonākot kopā ar ūdeni organismā, var kaitēt mūsu veselībai.

Tomēr arī šajā gadījumā ir alternatīvi risinājumi veselīgākai zobu kopšanai. Piemēram, zobu tīrīšanai izmanto veikalos nopērkamās dabīgās zobu pastas vai arī pielieto jau pārbaudīto vecmāmiņu recepti un tīri zobus ar cepamo sodu – rezultāts būs tas pats, tikai nekaitīgs tavai veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!