Foto: instagram.com/scarrednotscared
Tās, kuras seko līdzi savām ķermeņa aprisēm un uztraucas par katru lieko kilogramu, noteikti labi pazīst sajūtu, kad veikala pielaikošanas kabīnē mērītais apģērbs ierastajā izmērā vairs neder kā uzliets un ir jāmeklē lielākas drēbes. "Atkal ieturēšanās un sporta zālē pavadītais laiks ir bijis velts," kāda var sašutumā nopūsties. Tomēr Mišela Elmane, kura šobrīd dzīvo Londonā, instagramā publicējusi kādu foto, atgādinot dāmām, ka skaitļi ir tikai skaitļi, un tas nemaz nav būtiskākais.

Kā viņa var būt tik droša savos apgalvojumos? Pirms pieciem gadiem 23 gadus vecajai Mišelai labi derēja 12. izmēra apģērbs, bet viņa iegādājusies 14. izmēra kleitu. Tagad viņai ir 20. izmērs, bet viņa vēl joprojām izskatās vienreizēji tajā pašā kleitā, izceļ "Goodhousekeeping". Būtiski uzsvērt, ka kleita izskatās vienlīdz labi gan tad, gan tagad. Tādēļ tas ir lielisks atgādinājums, ka skaitļi neko nenozīmē, galvenais, lai ir laba pašsajūta.

Mišela skaidrojusi "Cosmopolitan.com", ka viņa allaž baidījusies pārsniegt 90 kilogramu robežu, tomēr veselības problēmu dēļ viņas svars 19 gadu vecumā būtiski pieaudzis. "Lai gan es gribēju ieturēt diētu un sportot, manam ķermenim vajadzēja atlabt pēc vēdera operācijām, tādēļ uz to mirkli man neatlika nekas cits, kā vien pieņemt, ka svara pieaugums ir daļa no manas atveseļošanās," tā Mišela. Viņa skaidro, ka tolaik viņa cīnījusies ar kompleksiem, tomēr galu galā pieveikusi tos un sākusi patiesi mīlēt savu ķermeni tādu, kāds tas ir.

Mišela vēlas, lai arī citas sievietes tā nekoncentrētos uz skaitļiem, bet vienkārši ģērbtu to, kas ir ērts un patīk pašai. "Vai tiešām ļausiet kleitai diktēt dienas noskaņojumu? Vai tiešām lielāks skaitlis var ietekmēt mūsu garastāvokli? Tā pati kleita. Tikpat ērta. Tikpat labi izskatās," teic Mišela.

"Skaitļi ir un paliek tikai skaitļi. Tie ne vienmēr atspoguļo veselības stāvokli vai laimi. Nav nekādas vajadzības palaist garām dzīvi, lai tikai iestīvētos mazā kleitiņā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!