Foto: Shutterstock
Pētījumos atklāts, ka jau pēc pāris gadiem cilvēka vidējais dzīves ilgums būs krietni lielāks nekā šobrīd. Tomēr, tā vietā, lai paļautos uz zinātnes solītajiem sasniegumiem, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem ieteikumiem, kā paildzināt savu mūžu pašas spēkiem.

Ēd suši

Foto: Shutterstock

Kā atklāj pētījumu rezultāti, Japānā dzīvojošajām sievietēm ir lielākais mūža ilgums pasaulē, salīdzinot ar citu valstu pārstāvēm. Un, kā uzskata eksperti, tā iemesls ir vakariņošanas paradumi. Regulāri uzturā lietojot jūras veltes, kuru sastāvā ir organismam tik nepieciešamās Omega – 3 taukskābes, ievērojami samazinās dzīvībai bīstamu saslimšanu attīstīšanās risks.

Atļaujies niekoties ar šokolādi

Foto: Shutterstock

Lai novērstu sirds slimību attīstīšanās risku, kas, starp citu, ir izplatītākais nāves cēlonis vīriešiem, divreiz nedēļā ēd melno šokolādi. Protams, neaizraujies ar visas tāfelītes notiesāšanu un atceries, ka arī pāris gabaliņi sniegs vajadzīgo efektu.

Kad pēdējo reizi juties laimīga?

Foto: Shutterstock

Laimīgi cilvēki konkrētā laika periodā mirst trīsreiz retāk nekā nomākti un skumji, liecina pētījumi. Jāpiebilst, ka to ietekmē ne tikai optimisms, bet arī laba noskaņojuma sniegtais devums veselības uzlabošanā, kas samazina stresa hormona īpatsvaru organismā un normalizē asinsspiedienu, kas ir vitāli svarīgs faktors normālā organisma funkcionēšanā.

Mazāk sēdēt, vairāk stāvēt

Foto: Shutterstock

Vairums no mums lielāko dienas daļu pavada pie datora. Pētījumi liecina, ka sievietēm, kuras dienā pie tā pavada vairāk par sešām stundām, pāragras nāves risks ir par 40 procentiem lielāks, salīdzinot ar sievietēm, kuras pie datora sēž mazāk nekā trīs stundas. Turklāt – šai ziņā fiziskajai sagatavotībai nav noteicošās lomas.

Dzert vai nedzert vīnu?

Foto: Shutterstock

Apkopojot 24 pētījumu datus, secināts, ka neliels daudzums vīna nedēļā patiešām samazina pāragras nāves risku sieviešu un arī vīriešu vidū. Protams, ar šo dievu dziru nevajadzētu aizrauties.

Kusties

Foto: PantherMedia/Scanpix

Jo kustīgāki esam, jo laimīgāki jūtamies. Turklāt, jau sen zināms, ka fiziskās aktivitātes ir vitāli svarīgas vesela organisma uzturēšanā. Regulāri nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm, rūpējies par endorfīnu daudzumu organismā un baudi fiziskās slodzes radīto efektu – saldāku miegu, mierīgāku prātu, veselīgāku organismu un možāku noskaņojumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!