Lai apņemšanos ēst veselīgāk padarītu vieglāk realizējamu, piedāvājam iepazīties ar "Health" ekspertu nosauktiem produktiem, kam jābūt ikvienā virtuvē. Ja mājās našķu, uzkodu un ātri pagatavojamu ēdienu vietā būs šie produkti, dzīvot veselīgi būs daudz vienkāršāk, jo jebkurā brīdī varēsi pagatavot veselīgu maltīti, netērējot daudz laika.
Augļi un dārzeņi
Ja vēlies, lai virtuve palīdzētu tev būt veselīgākai, pat ziemā tajā jābūt atrodamiem svaigiem augļiem un dārzeņiem. Tie ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kas nepieciešamas tavam organismam. Dārzeņi un augļi ir līdzeklis cīņai pret aptaukošanos, un to lietošana uzturā palīdz samazināt sirds un asinsvadu slimību, kā arī otrā tipa cukura diabēta risku.
Kartupeļi, sīpoli, ķiploki un citroni noderēs gatavošanai. Tāpat neaizmirsti par salātlapām un sulīgiem dārzeņiem, kas nesatur cieti un ir piemēroti ātru maltīšu pagatavošanai. Augļi, piemēram, āboli vai apelsīni, lieliski noderēs uzkodām. Steigas brīžos tos var ērti iemest somā un notiesāt pa ceļam, kaut kur dodoties. Ir ļoti daudz dažādu gardu dārzeņu ēdienu, kas ir ātri pagatavojami un palīdzēs aizstāt neveselīgas uzkodas un pusfabrikātus.
Grieķu jogurts bez piedevām
Beztauku grieķu jogurts vai cits bezpiedevu jogurts ar zemu tauku saturu ir augstas kvalitātes olbaltumvielu un daudzu nozīmīgu minerālvielu, piemēram, kālija un kalcijs avots. Grieķu jogurts parasti ir krēmīgs, tajā ir vairāk olbaltumvielu un mazāk cukura nekā parastā jogurtā. To vari izmantot krējuma un majonēzes vietā, ēst kopā ar augļiem, pievienot veselīgiem kokteiļiem un auzu pārslu biezputrai.
Rieksti
Pirmā spieduma olīveļļa
Arī olīveļļa ir lielisks taukvielu avots, jo tajā ir ļoti maz piesātināto taukvielu. Olīveļļa lieliski noderēs salātu mērcēm, kā arī citu ēdienu garšas uzlabošanai un papildināšanai. Atceries, ka uzturs bez taukvielām tavai veselībai par labu nenāks. No taukiem atteikties nav nepieciešams, bet ir jāpievērš uzmanība, kādus taukus lietojam uzturā. Vairāk par taukvielu ietekmi uz veselību lasi šeit.
Pilngraudu produkti
Lai arī daudzi uzskata, ka ogļhidrāti ir veselīga uztura ienaidnieks, tā nebūt nav. Tomēr jāpatur prātā, ka daudzi ogļhidrātu avoti, piemēram, smalkmaizītes, patiešām neko labu tavam organismam nedos. Ogļhidrātus vislabāk uzņemt no pilngraudu produktiem, jo tajos ir daudz šķiedrvielu, kā arī dažādi vērtīgi vitamīni un minerālvielas. Pilngraudu produkti rada sāta sajūtu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Vairāk par pilngraudu produktiem un to ietekmi uz veselību ir iespējams lasīt šeit.
Konservētas pupiņas
Konservēti jūras produkti
Tuncis un lasis ir veselīgi un vērtīgi produkti, kas bagāti ar omega 3 taukskābēm. Tā kā svaigus tos nav iespējams uzglabāt ilgstoši, konservi ir lielisks rezerves variants. Ja mājās būs bundžiņa konservētu jūras produktu, veselīgu maltīti varēsi pagatavot ātri un vienkārši. Tos var pievienot salātiem, makaroniem un virknei citu ēdienu.