Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielākā daļa no mums ir pastāvīgi dehidrēti, taču mēs par to nemaz nenojaušam! Vai jūties noguris? Vienmēr esi izslāpis? Tad ir pēdējais laiks, lai sāktu mitrināt savu organismu, uzņemot nepieciešamo ūdens daudzumu ik dienas.

Daudziem cilvēkiem ir grūti sevi motivēt katru dienu izdzert noteiktu skaitu ūdens glāžu, taču ūdeni ir iespējams uzņemt arī vienkāršākā veidā – ar pārtikas produktiem. Daudzi augļi un dārzeņi ir ļoti bagāti ar ūdeni, kā arī satur fermentus, vitamīnus un minerālvielas.

Tas ir lielisks veids, lai cīnītos pret nogurumu, uzlabotu ādas stāvokli un izskatītos labāk, kā arī izvairītos no ikdienišķās bada sajūtas starp ēdienreizēm! Tāpat ar ūdeni bagāts uzturs var palīdzēt atbrīvoties no liekā svara un justies labāk. 

Portālā www.worldlifestyle.com ir apkopoti vieni no gardākajiem pārtikas produktiem, kas ne tikai remdēs slāpes, bet palīdzēs justies paēdušam un nodrošinās ar enerģiju.

Foto: Shutterstock


1. Greipfrūts

Greipfrūts satur 96 % ūdens, un ir zinātniski pierādīts, ka tas palīdz zaudēt svaru. Tāpēc pamēģini savu dienu sākt ar greipfrūtu. Ja tevi neuzrunā tā garša, pievieno to smūtijiem vai izspied greipfrūta sulu un sajauc kopā ar svaigi spiestu apelsīnu sulu.

2. Melone un arbūzs

Melone satur 89 % ūdens, un tā ir tik garšīga! Tāpat vari izvēlēties arī arbūzu, jo tajā faktiski ir 96 % ūdens! Šie augļi būs lieliska ikdienas uzkoda, it īpaši vasarā, un tāpat liec tos galdā, kad ciemos ierodas draugi un radi.

3. Ananāss

Ananāsā ir 95 % ūdens, un tas ir ļoti veselīgs auglis. Vari to ēst gan vienu pašu, gan taisīt dažādos veselīgos dzērienos, gan arī pievienot augļu salātos.

Foto: Shutterstock

4. Tomāts

Tomāta sastāvā ir 94 % ūdens un ir nebeidzami daudz veidu, kā baudīt šo gardo dārzeni! Tāpat tas lieliski garšos viens pats.

5. Gurķis

Gurķis satur 96 % ūdens. Gurķis būs ļoti laba un elementāra uzkoda jebkurā laikā un tas perfekti var aizvietot "fast food".  

Tāpat ļoti daudz ūdens satur bumbieri (92 % ūdens), selerijas (95 % ūdens) un salātlapas (95 % ūdens). Izvēle ir plaša, tāpēc atrodi sev mīļākos un piemērotākos produktus un parūpējies par ķermeņa mitrināšanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!