Foto: PantherMedia/Scanpix
Rūpes par ādu sabiedrībā kļūst arvien aktuālākas – mediķi aicina regulāri pārbaudīt dzimumzīmes un citus ādas veidojumus, kā arī nepārspīlēt ar sauļošanas dabiskajā saulē un solārijos. Tāpat regulāri notiek kampaņas ar mērķi palielināt dermatologu apmeklējumu, lai uzzinātu, kā sevi pasargāt no ļaundabīgu audzēju veidošanās.

Tomēr, kā izrādās, dermatologi ne vienmēr atklāj visu mūs interesējošo informāciju, un šai sakarā sparklepeople.com apkopojis piecas lietas, ko ādas ārsts var noklusēt.

Dzimumzīmju likvidēšana var neizdoties


Foto: PantherMedia/Scanpix
Runājot par vienkāršākajām procedūrām, piemēram, dzimumzīmju likvidēšanu, mediķi noklusē, viņuprāt, mazsvarīgu informāciju par procedūras blaknēm. Kā izrādās, dzimumzīmes likvidācija var radīt visai baisu ādas infekciju, kuras rezultātā sairst tās audi. Tiesa, šī parādība ir ļoti specifiska un reta, kas daļēji attaisno speciālista klusēšanu.

Ārstēšana ar lāzeri ne vienmēr iedarbojas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Visbiežāk dermatologi noklusē faktu, ka atkopšanās pēc lāzerprocedūras var prasīt ilgāku laikā nekā sākotnēji šķiet. Bez tam, var rasties nelielas komplikācijas, kas ietver asiņošanu un ādas pigmentācijas izmaiņas, ja procedūra veikta tumšai ādai, informē sparklepeople.com.

Ādu iespējams ievērojami uzlabot mājas apstākļos


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai iegūtu veselīgāku sejas krāsu un ādas struktūru, ne vienmēr jādodas pie speciālista. Sparklepeople.com aptaujātie mediķi norāda, ka augļu, dārzeņu un zaļās tējas lietošana uzturā, kā arī minimāla sauļošanās garantē 50 procentu no panākumiem.

Reālie procedūras rezultāti var būt sliktāki par paredzētajiem


Foto: PantherMedia/Scanpix
Reizēm mediķi mēdz pārspīlēt paredzēto procedūru efektivitāti. Visbiežāk tiek solīta desmit gadus jaunāka āda, noklusējot, ka grumbas izzudīs par 60 procentiem, nevis pilnībā.

Šai sakarā ieteicams noskaidrot pilnīgu informāciju par iespējamiem procedūras ieguvumiem, lai pasargātu sevi no vilšanās un, iespējams, liekiem tēriņiem.

Pretnovecošanas procedūras var izraisīt herpes vīrusa uzliesmojumu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Nereti cilvēki nav informēti, ka sejas ādu atjaunojošas un pretnovecošanas procedūras var izraisīt herpes vīrusa uzliesmojumu, veidojoties izsitumiem ap lūpām. Tā iemesls nav līdz galam noskaidrots, bet, iespējams, der padomāt par citu jauneklīgāka izskata iegūšanas alternatīvu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!