Foto: PantherMedia/Scanpix
Tuvojoties vasarai, slaids un trenēts augums, tai skaitā, vēdera prese, ir kļuvuši teju par apsēstību ne vienai vien sievietei. Tiesa, tiecoties pretim savām ideālajām formām, nereti ņemam vērā maldīgus ieteikumus, tā kaitējot organismam un nesasniedzot mērķi. Šai sakarā fitnea.com piedāvā piecus mītus par slaida vēdera iegūšanu.

Tūkstoš „presītes” dienā un vēders būs kārtībā


Foto: PantherMedia/Scanpix
Atceries, ka neskaitāmi vēdera preses vingrojumi slaidu vēderu nesniegs., ja to klās tauku kārta. Muskuļi, protams, tiks trenēti, bet tie paliks apslēpti zem liekajiem kilogramiem. Ja vēlies stingru vēderu, koncentrējies uz tauku dedzināšanu, nevis muskuļu trenēšanu.

Jo mazāk ēdīšu, jo vēders būs plakanāks


Foto: PantherMedia/Scanpix
Protams, maz ēdot, vēders ātri vien saplok un vizuāli šķiet slaidāks, tomēr ātri vien organisms reaģēs uz tam tik nepatīkamo badošanos un sāks taupīt enerģiju, noglabājot to rezervēs. Tādējādi ne tikai vēders, bet arī pārējais organisms ātri vien kļūs apaļāks un svaru zaudēt būs jau krietni grūtāk.

Maģiskās brīnumtabletes un uztura bagātinātāji


Foto: stock.xchng
Ir neskaitāmi uztura bagātinātāji gan tablešu, gan dzērienu veidā, kas sola augumu padarīt slaidu un tvirtu, matus un nagus - spožus, bet ādu veselu un mirdzošu. Ja arī tu tici šiem māņiem, ņem vērā, ka vairumā līdzekļu bieži vien ir kaitīgas vielas, kas var pat sagraut organismu, vai arī tie ir pilnībā neefektīvi.

Veselīgie našķi – enerģijas batoniņi un pulverīši


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja vēlies zaudēt svaru un iegūt slaidu vēderu, centies ēst pēc iespējas vairāk svaigu vai pašas gatavotu ēdienu. Visi gatavie našķi un uzkodas, piemēram, enerģijas batoniņi vai proteīnu kokteiļi, bieži vien satur ļoti daudz cukura, kas pievienots garšas uzlabošanas nolūkos.

Ja vēlies slaidu vēderu – ogļhidrātiem jāsaka „Nē!”


Foto: Shutterstock
Bieži vien, tiecoties ātrāk zaudēt svaru, no ēdienkartes pilnībā izslēdzam ogļhidrātus, aizstājot tos ar olbaltumvielām. Protams, olbaltumvielas kaloritātes ziņā ir diētai draudzīgākas, tomēr ogļhidrāti sniedz organismam tik ļoti nepieciešamo enerģiju un, uzņemti saprātīgā daudzumā, diētai nepavisam nekaitē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!