Foto: Shutterstock

Gripas epidēmiskā aktivitāte varētu mitēties marta beigās, pavēstījusi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Anete Jansone.

Viņa atklāja, ka šobrīd novērojama gripas intensitātes samazināšanās un, visticamāk, šāda tendence saglabāsies arī nākamajās nedēļās. Jansone gan atgādināja, ka gripas izplatība saglabājas un iedzīvotājiem jāturpina būt piesardzīgiem un jāievēro profilakses pasākumi.

SPKC pārstāve skaidroja, ka šajā sezonā, samazinoties dominējošajam gripas vīrusam (A/H1N1), citu gripas vīrusu aktivitātes pieaugums, vismaz līdz šim brīdim, netiek novērots. Ja šāda tendence saglabāsies, gripas aktivitāte zem epidēmijas sliekšņa varētu nokrist marta beigās.

Jansone atgādināja, ka atsevišķās sezonās, kad tika novērota augstāka gripas intensitāte nekā šogad, gripas epidēmija turpinājusies arī aprīlī un retos gadījumos gripas vīrusu aktivitāte saglabājusies līdz maija beigām.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijā gripas intensitāte samazinājusies vidēji par 24,4 procentiem. Ārstniecības iestādēs iepriekšējā nedēļā ir reģistrēti 167 gripas gadījumi, kas ir vidēji 163,5 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Latvijā 26. janvārī tika izsludināta gripas epidēmija. Par epidēmijas sākumu paziņo, ja vismaz vienā no monitoringa teritorijām saslimstība pārsniedz 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!