Foto: Shutterstock
Rīts pēc dažādām svinībām un ballītēm nereti iesākas ar pamatīgām galvassāpēm un nožēlu par negausīgu aizraušanos ar alkoholu iepriekšējā vakarā. Sevis nosodīšana un apzināšanās, ka alkohols nodara nopietnu kaitējumu veselībai te noteikti nepalīdzēs. Lai pašsajūtu uzlabotu ātrāk un vieglāk, piedāvājam ieskatīties mūsu rakstu arhīvā un iepazīties ar vērtīgiem ieteikumiem un uzmundrinošu ēdienu receptēm.

Paturi prātā, ka sliktā pašsajūta ir pierādījums tam, ka tavam organismam pamatīga iedzeršana par labu nenāk. Pārmērīga alkohola lietošana negatīvi ietekmē visu tavu organismu, kā arī rada atkarības risku. Lai arī tas var šķist vilinoši, necenties "uzlāpīties". Jau rakstījām, ka tas tikai atliks paģiru simptomu parādīšanos uz vēlāku, kā arī palielinās atkarības veidošanās risku. Tāpat nelīdzēs arī neveselīga pārtika un iepriekšējā vakarā iedzerta pretsāpju tablete.

Ja vēlies justies labāk, pabaro savu organismu ar kaut ko veselīgu, vitamīniem un minerālvielām bagātu, jo alkohols veicina vērtīgo vielu izdalīšanos no organisma. Tāpat neaizmirsti uzņemt daudz šķidruma, lai mazinātu nepatīkamās sajūtas, ko izraisījusi atūdeņošanās. Ieskaties rakstu krājumā un uzzini arī dažādas tautas receptes labsajūtas vairošanai, iepazīsties ar mītiem, kas neatbilst patiesībai un izlasi, kā pagatavot pašsajūtu uzlabojošu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!