Foto: DELFI

Saslimstība ar gripu Latvijā aizvadītajā nedēļā samazinājusies vairāk nekā uz pusi, salīdzinot ar nedēļu pirms tam, liecina jaunākā informācija no Slimību profilakses un kontroles centra.

Tomēr aizvadītās nedēļas laikā saņemti divi paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripu.

Centra dati liecina, ka gripas intensitāte samazinājusies vidēji par 57,9 procentiem. Nedēļas laikā reģistrēti 26 gripas gadījumi – vidēji 25,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs nav būtiski mainījusies. Ambulatoro apmeklējumu skaits pieaudzis Gulbenē, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Savukārt pacientu skaits, kas gripas dēļ nonākuši slimnīcā, samazinājies līdz 90 cilvēkiem pēdējās nedēļas laikā. Gripas izraisītas pneimonijas gadījumu skaits palicis nemainīgs – 17. Stacionēti pacienti galvenokārt ir Rīgā (78 ) un Daugavpilī (15), liecina statistika.

Kopš sezonas sākuma 11 slimnīcās uzņemti 1869 pacienti gripas gadījumos, no tiem 55 procenti vecuma grupā no 15 līdz 64 gadiem un 251 pacients ar gripas izraisītu pneimoniju, no kuriem 70 procenti vecumā no 15 līdz 64 gadiem, un 26 procenti vecāki par 65 gadiem.

Kopš gripas epidēmijas sākuma saņemta informācija par 48 nāves gadījumiem, ko izraisījušas gripas komplikācijas. Mirušie ir vecumā no 33 līdz 95 gadiem.

Gripas epidēmija Latvijā izsludināta janvāra beigās un tā joprojām nav beigusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!