Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan brīvdienās matus labprāt lutinām ar ilgākām procedūrām, ikdienā ir svarīgi panākt glītas un koptas frizūras efektu pēc iespējas īsākā laikā. Šai sakarā piedāvājam beautyhigh.com apkopotos padomus, kas noderēs gan matu veidošanā, gan kopšanā.

Iegūsti gaišas šķipsnas nepārmaksājot

Lai iegūtu šķipsnās balinātu matu efektu, netērē naudu dārgam friziera apmeklējumam. Samērcē tīru zobu birsti citrona sulā un izvelc to cauri šķipsnām, kuras vēlies padarīt gaišākas, pēc tam stundu pasēžot saulītē. Piekop procedūru reizi divās nedēļās, un tavi mati drīz vien iegūs kāroto toni.

Iegūsti kuplu zirgasti pāris minūtēs

Ja neesi apveltīta ar gariem matiem, izveido zirgasti, piespraužot tai clip – in matu šķipsnas, kas ir vienā tonī ar taviem matiem. Paslēp matu šķipsnu sprādzītes zem saviem matiem, iegūstot dabisku izskatu.

Attīri galvas ādu un matu kopšanas piederumus

Laika gaitā matos nogulsnējas ne tikai dabiskās taukvielas, bet arī kopšanas līdzekļu atliekas. Lai tās notīrītu no galvas ādas un matu ķemmēm, sajauc sodu ar ābolu etiķi un ūdeni, iegūto pastu ieklājot matos pirms mazgāšanas.

Savaldi nesen ataugušos matiņus

Mati, kas aug pieres, deniņu un skausta zonā, brīvi pūkojoties visos virzienos, ir samērā kaitinoši. Savaldi tos ar matu laku un nelielu daudzumu zobu pastas, pieķemmējot pūciņas saviem matiem.

Nomaini spilvendrānas

Šķietami mīkstā kokvilnas spilvendrāna patiesībā kaitē matiem, tos berzējot. Nomaini spilvendrānu pret zīda spilvena pārvalku, tā nodarot mazāku kaitējumu matiem samazinātas berzes rezultātā.

Pasargā matus no hlora

Dodoties uz baseinu, samitrini matus un iezied tajos kondicionieri. Tādējādi hlorētais ūdens matiem kaitējumu nenodarīs.

Novērs matu pūkošanos un elektrizēšanos

Lai mati būtu gludi, žāvē tos, susinot kokvilnas t-kreklā, nevis dvielī. Kā arī, izmantojot fēnu, noregulē to uz vēstu temperatūru, tā iegūstot spīdīgus un gludus matus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!