Foto: PantherMedia/Scanpix
Daudzas no mums ir amizantas, citas – neticami dzīvīgas… Tā vai citādi – tas viss ir nieki! Plastikas ķirurgs Pāvels Korņējevs saka tā: "Cik gan daudz interesanta es dzirdu no pacientēm par krūšu palielināšanu!"

"Sievietes bieži, vēloties kļūt par lielu krūšu īpašniecēm, konsultācijās uzdod smieklīgus jautājumus," ārsts saka. "Manā praksē esmu saskāries ar sekojošām dāmu vēlmēm: kāds ir dabiskākais krūšu lielums pasaulē, vai implanti var būt krāsaini, vai implants var pārvietoties un iztecēt. Pēc tam, kad dažas zvaigznes apzināti ir likvidējušas piena dziedzerus un ievietojušas implantus, pacientes sāka uzskatīt, ka tieši tā arī ir jādara." Lūk, "Cosmo" piedāvā septiņus mītus par plastikas ķirurģiju, ar kuriem ārsti saskaras ikdienā.

Implants var pārsprāgt vai pat eksplodēt

Silikona implantā atrodas īpašs gels, kura sastāvs nemainās atmosfēras spiediena rezultātā. Sociālajos tīklos mēs regulāri redzam skaistuļu fotogrāfijas, kas lido atpūsties uz visām pasaules malām. Pagaidām neviena no viņām nav noskrējusi no skrejceļa ar sprāgstošiem implantiem. Kas ir jādara, lai implants tā vienkārši uzietu gaisā – ir pat grūti iedomāties.

Nedrīkst barot ar krūti

Endoprotezēšanas laikā piena dziedzeri praktiski netiek traumēti, un implants tiek novietots zem lielā krūts muskuļa. Pat operācijas laikā netiek traumēti piena dziedzeri, un tā nekādi neatsaucas uz laktāciju. Dzīšanas procesa laikā ap implantu veidojas kapsula, kas pilnībā atdala implantu no apkārtējiem audiem. Barot bērnu ar krūti pēc endoprotezēšanas ir absolūti droši gan mātei, gan bērnam. Krūts barošanas laikā piena dziedzeru apjoms palielinās un āda izstiepjas, kas var ietekmēt piena dziedzeru darbību, proti – pie krūts sarukšanas. Šajā gadījumā var veikt operāciju bez krūšu implantu maiņas.

Pēc krūšu operācijas krūtis zaudē jutību

Foto: Shutterstock
Vēl viens izplatīts mīts sieviešu vidū. Īslaicīgs krūtsgala oreolas un ādas jutīgums ir iespējams pirmā mēneša laikā pēc operācijas, taču tas ir saistīts ar tūsku. Nav svarīgi, kāds veids operācijai tiek izmantots: zem krūts, caur oreolu vai caur padusi. Tādā veidā piena dziedzeru endoprotezēšana neizraisa pazeminātu krūšu jutīgumu.

Nedrīkst iet pirtī, saunā, solārijā, lēkt ar izpletni, slēpot, nirt

Šādi tādi ierobežojumi pastāv, taču tikai rehabilitācijas procesā. Pāris mēnešus pēc krūšu palielināšanas operācijas tu varēsi atgriezties iepriekšējā dzīvē – iekarot Everestu, sildīties solārijā, nirt ar akvalangu. Agrāk implanti nebija tik nevainojami, un iespējamība sabojāt implantu bija lielāka. Mūsdienās implants ir pildīts ar blīvu, saliedētu gelu, kas saglabā formu pat, ja apvalks ir bojāts. Implanta apvalks ir veidots no caurspīdīga silikona. Pat turot rokās implantu, to ir ļoti grūti traumēt.

Implants ir jāmaina reizi desmit gados

Mūsdienās piena dziedzeru implantu izgudrotāji dod dzīves garantiju savai produkcijai. Iemesls, lai mainītu implantu – tava vēlme mainīt krūšu izmēru uz citu. Implantu maiņa ir sarežģīta operācija atšķirībā no endoprotezēšanas. Tāpēc ļoti svarīgi ir izvēlēties īsto plastikas ķirurgu un vēlamo krūšu izmēru.

"Silikona" krūtis izskatās nedabīgi, un implants vienmēr ir sataustāms

Pirmais jautājums, kuru ārsts uzdod pacientei konsultācijas laikā, ir – kādas krūtis viņa vēlas – dabīgas vai "uzpūstas"? Ja paciente izvēlas pirmo variantu, viņa iegūst skaistas un akurātas krūtis. Fotogrāfijās būs ļoti grūti noteikt, kur ir mākslīgas vai dabīgas krūtis. Tiesa, horizontālā stāvoklī krūtis bez implantiem saplok, bet bez implantiem – nē. Nedrīkst aizmirst, ka daudz kas ir atkarīgs no saviem audiem. Piemēram, ja tev ir daudz audu, tad implantus tik vienkārši nevar sataustīt, taču, ja sieviete ir ļoti kalsna un piena dziedzeru ir visai maz, tad implantu, protams, varēs sataustīt.

Krūtis ar implantiem ātrāk nokarājas

Piena dziedzeri pēc endoprotezēšanas uzvedas tieši tāpat kā dabīgās krūtis. Jāatceras, ka krūtis, kas ir lielākas par otro izmēru, ir papildus jābalsta. Smaguma spēks pastāvīgi iedarbojas uz audiem, un krūtis nav izņēmums. Lai krūtis nenokarātos, svarīgi ir izvairīties no svara izmaiņām, sekot krūšu ādas stāvoklim un nēsāt atbilstošu veļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!