Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikviens zina, ka efektīvākā svara zaudēšanas metode ir veselīga uztura un pietiekama fizisko aktivitāšu daudzuma ievērošana. Tomēr – ko iesākt, ja sportam ikdienā nepietiek laika vai traumas dēļ uz kādu laiku nākas ievērot piespiedu miera režīmu? Lai liekie kilogrami nenāktu klāt brīžos, kad ilgstoši nesportojam, piedāvājam septiņus health.com apkopotus produktus, kas pasargās tevi no to veidošanās vai jau zaudētā svara atgūšanas.

Kāposti

Kāpostus iespējams ēst gan sautētā un vārītā, gan svaigā un zupās pagatavotā veidā. Tie satur virkni vērtīgu minerālvielu, kalciju un dzelzi, kā arī vitamīnus A, C un B. Tāpat tajos ir šķiedrvielas un antioksidanti, un tase svaigi griezta kāposta satur tikai 34 kalorijas.

Avokado

Par avokado labajām īpašībām runāts daudz. Galvenokārt tie ir lielisks nepiesātināto taukskābju avots, kā arī tajos ir teju 20 vitamīnu un minerālvielu, kas ir īpaši vērtīgas organismam.

Zaļā tēja

Zaļajā tējā esošie antioksidanti veicina asinsriti, mazina holesterīna līmeni un uzlabo imūnsistēmas darbību. Tāpat tajā ir vielas, kas uzlabo koncentrēšanās spējas un mazina stresu.

Spināti

Tasē spinātu ir tikai septiņas kalorijas, un tie ir īsta vitamīnu, šķiedrvielu un minerālvielu bumba.

Brokoļi

Brokoļi satur vitamīnus K, C un A, kā arī kāliju un šķiedrvielas. Tie lieliski garšos gan viegli apceptā, gan sautētā veidā vai zupās.

Kivi

Kivi satur ne tikai virkni vitamīnu un minerālvielu, bet arī vielas, kas efektīvi atjauno audus un palīdz cīnīties ar dažādiem iekaisumiem. Ja sportot liedz trauma, šis būs viens no piemērotākajiem kārumiem, ko iekļaut ikdienas ēdienkartē.

Kafija

Zaļajās kafijas pupiņās atrodama hlorogēnskābe, un pētījumi liecina, ka to metabolīts – kofeīnskābe - novērš to enzīmu aktivitāti, kuri sadala cieti cukuros, veicinot arī cukuru uzsūkšanos un tā samazinot uztura kaloritāti. Klīniskie pētījumi arī pierāda, ka hlorogēnskābe palīdz samazināt cukura līmeni pēc maltītes, nodrošinot tā normālu līmeni asinīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!