Foto: LETA

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos vecuma grupā no 15 līdz 29 gadiem reģistrēts 71 jauns HIV infekcijas gadījums, kas ir vidēji 28% no visiem Latvijā reģistrētajiem jaunajiem HIV infekcijas gadījumiem, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Statistika liecina, ka Eiropā vidēji 12% no visiem HIV saslimšanas gadījumiem tiek reģistrēti jauniešiem vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

1. decembris ir Pasaules AIDS diena. Tāpēc SPKC aicina skolas un augstskolas iesaistīties Pasaules AIDS dienas aktivitātēs no 1. līdz 4. decembrim.

Pasaules AIDS dienas informatīvās aktivitātes paredz skolām iespēju saņemt radošas idejas pedagogiem par HIV/AIDS jautājumu iekļaušanu mācību stundu ietvaros. Vidusskolēniem un studentiem tiks piedāvāti informatīvie materiāli par HIV infekciju, profilaksi, diagnostiku un nozīmītes ar HIV/AIDS simbolu.

Latvijā katru gadu ar HIV inficējas aptuveni 300 cilvēku, AIDS tiek diagnosticēts vidēji 130 cilvēkiem, bet vairāki tūkstoši nemaz nenojauš, ka ir inficēti. Šie rādītāji Latviju ierindo to Eiropas Savienības valstu vidū, kur HIV infekcijas rādītāji vērtējami kā ļoti augsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!