Londonas Fashion week noslēdza turku izcelsmes dizainers Huseins Čalajans, kura modes skates vienmēr ir intelektuāls ceļojums. Modes nedēļas priekškaram krītot, nogurušo modes žurnālistu sejās viņš spēja izvilināt smaidu.

Huseins Čalajans noteikti nav dizainers, kurš pūlētos uzspiest nākamās sezonas svārku garumu vai diktēt, kāda tagad būs populārākā krāsa. Tas jāizdomā pašiem.

Kā parasti viņa modes skatēs, arī šoreiz nebija nekādu tiešu norāžu uz nākamā gada pavasara/ vasaras modes tendencēm. Čalajana šovs notika Londonas ziemeļos, vecajā Geinsboro kinostudijā, kur daudzas savas filmas uzņēmis Alfreds Hičkoks.

Orķestra dzīvās mūzikas pavadībā Čalajans demonstrēja īsfilmu, kurā parādījās datoranimāciju modeles, kas pastaigājās krāsaini sirreālā, kosmiskā vidē. Pēc tam uz mēles iznāca supermodeles avangardiskos, kārtaini sastiprinātos, taču jaukos un uz ielas gluži iedomājamos tērpos.

Kolekcijā dominēja vienkārša piegriezuma topi un plandoši svārki no sarkana vai haki krāsas gabardīna. Džinsu stila apģērbu sērija – izteiksmīga un stilistiski viengabalaina, pārsvarā taisni svārki un interesanta piegriezuma žaketes.

Negaidīta krāsu eksplozija izcēla kolekcijas visskaistākos tērpus – plisētus, kuplus koraļkrāsas zīda svārkus un koši sarkanu ziedu apdruku uz vairākām kleitām. Viens no šādiem magoņu tērpiem, ko demonstrēja supermodele Erina O’Konora, bija smilšu pulksteņa formā.

Čalajana meistarīgajai tērpu prezentācijai atbilstošs bija skates dramatiskais fināls, netieši norādot uz tēmu, kas bieži ir viņa darbības vadmotīvs: apģērbu īsais mūžs.

Uz skatuves, kustēdamās kā mehāniskas lelles, iznāca sešas modeles, un trijām no viņām bija koka āmuriņi rokās. Ar dusmīgu sejas izteiksmi viņas nesteidzīgi sadauzīja druskās savu kompanjonu stikla kleitas.

Iespaidīgs skats satraucošas nedēļas noslēgumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!