Ir cilvēki, kuriem atkal un atkal gadās urīnpūšļa iekaisums, un viņi nespēj saprast: “Kādēļ tieši man ir jācieš šīs mokas?” No šīm sāpīgajām problēmām varētu izvairīties, ieviešot dažas pārmaiņas dzīves paradumos.
Visbiežāk urīnpūšļa iekaisums ir sievietēm, jo viņām ir īsāks urīna izvadkanāls, caur kuru baktērijas viegli var nonākt urīnpūslī. Dažos gadījumos alternatīvā medicīna ir efektīvāka par antibiotikām.

Svarīgāk tomēr ir darīt visu, lai izvairītos no iekaisuma. Tie, kuriem jau ir gadījušies iekaisumi, vajadzētu ne tikai slimības laikā, bet arī turpmāk dzert daudz šķidruma. Vislabāk – tēju vai sulas, tikai ne melno tēju vai kafiju, jo šajos dzērienos esošās vielas kairina urīnpūsli un var šo problēmu saasināt. Tie, kuri aizraujas ar gaļas ēdieniem un ļoti pikantiem pārtikas produktiem, vajadzētu sevi nedaudz ierobežot, jo arī šāds uzturs var radīt papildus slodzi nierēm un urīnpūslim.

Izšķiroša loma baktēriju uzliesmojumam urīnpūslī varētu būt arī nepareizai dzimumorgānu higiēnai. Visbiežāk urīnpūšļa iekaisumu izraisa zarnu baktērijas. Lai pasargātu urīna izvadkanāla atveri no mikrobiem, sievietēm pēc cietās vēdera izejas vienmēr vajadzētu apslaucīties no priekšpuses uz aizmuguri. Sintētiskās šķiedras veicina baktēriju vairošanos, tādēļ vislabāk būtu, ja jūs atteiktos no ieliktnīšiem un valkātu apakšveļu no dabiskiem materiāliem, kurus var mazgāt veļas mašīnā 95-100 grādu temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!