Pirms 65 gadiem dibināts Rīgas Medicīnas institūts, kas noteikti ir viena no nozīmīgākajām iestādēm Latvijas veselības aprūpes sistēmas attīstībā. Pirms tam medicīnu varēja apgūt Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē un uz tās bāzes izveidots institūts.

Par Rīgas Medicīnas institūta dibināšanas priekšvēsturi materiāli praktiski nav pieejami, par tā dibināšanas iniciatoriem tradicionāli tiek uzskatīti profesors Pauls Stradiņš (1896 – 1958), pirmais institūta direktors profesors Ernests Burtnieks (1898 – 1958) un LPSR Veselības Aizsardzibas ministrs Ādolfs Krauss (1905 – 1958), teikts Rīgas Stradiņa universitātes mājaslapā.

Latvijas Nacionālais arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs piedāvā noskatīties 1950.gada kinožurnāla „Padomju Latvija” sižetu par Rīgas Stradiņa universitātes priekšteci - jauno Rīgas Medicīnas institūtu. Video redzami studenti Rīgas Medicīnas institūta auditorijās klausās lekcijas un slimnīcas operāciju zālē vēro operācijas gaitu.

Pašlaik augstāko medicīnisko izglītību var iegūt Rīgas Stradiņa universitātē un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē, kā arī pirmā līmenņa medicīnisko izglītību vairākās koledžās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!