Foto: Shutterstock
Grūtības iemigt un kvalitatīva miega trūkums ir problēmas, ar ko mūsdienās saskaras ļoti daudzi. Stress un liekais svars, kas ir galvenie veselības problēmu izraisītāji, negatīvi ietekmē arī to, cik labi cilvēks spēj izgulēties un atpūsties. Lai būtu moža un vienmēr labi atpūtusies, iepazīsties ar mūsu rakstu izlasi par miegu.

Ja esi no tiem cilvēkiem, kas vienmēr atliek modinātāja zvanu un nespēj no rīta atvērt acis, atceries, ka miegu ietekmē viss, ko tu dari iepriekšējā dienā. Iespējams, ka ir jāpamaina savi paradumi, kā arī jāpievērš lielāka uzmanība tam, ko tu ēd dienas laikā un pirms došanās pie miera. Ielāgo, ka pat, ja glāze vīna tev palīdz atslābināties un vieglāk iemigt, alkohols tev neļaus justies možai un enerģiskai nākamajā dienā, jo tas tavam ķermenim neļauj ieslīgt dziļā miega fāzē un kārtīgi atpūsties.

Runājot par biežākajiem miega traucējumu iemesliem, speciālisti norāda, ka tie ir stress un liekais svars. Pārāk daudz satraukumu un sevis pārslogošana var izraisīt bezmiegu, bet liekais svars rada citus miega traucējumus, piemēram miega apnoju. Šādā gadījumā labākais risinājums ir veselīgs uzturs un vairāk fizisko aktivitāšu, kas palīdzēs ne tikai uzlabot miega kvalitāti, bet arī uzlabos tavu veselību kopumā.

Ir pilnīgi skaidrs, ka ikvienam cilvēkam ir nepieciešams regulārs un kvalitatīvs miegs. Ja tev ar to ir problēmas, iespējams, kāds no šiem rakstiem var palīdzēt.

Lasi, iedvesmojies un izgulies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!