Foto: Shutterstock
Cepti kartupeļi vienmēr ir laba doma! Apviļāti sinepju un medus mērcē, paprikas pulverī, saspaidītos ķiplokos, sviestā vai pat sasmalcinātā rozmarīnā – garšu kārpiņas būs pateicīgas par jebkuru interpretāciju.

Krāsnī ceptiem kartupeļiem ir vairākas priekšrocības. Viena no tām ir pagatavošanas laiks. Pašam tikai jānomizo, jāsagriež un vēlamajā aizdarā jāapviļā kartupeļu šķēles, daivas vai pusītes, bet pārējo darīs cepeškrāsns. Tā vietā, lai stāvētu pie plīts un ik pa brīdim tos apmaisītu, ļauj par kartupeļiem parūpēties cepeškrāsnij un ietaupīto laiku velti kādai citai nodarbei.

Vēl ļoti laba alternatīva ir folijā cepti kartupeļi – tad var pat iztikt bez griešanas un mizošanas, vien rūpīgi jānomazgā tupeņi. Bet, ja vēlies tomēr izbaudīt arī gatavošanas procesu, noteikti izmēģini recepti divreiz ceptiem kartupeļiem vai arī pamēģini nedaudz sastampātās kartupeļu pusītes, kas kraukšķīgi apceptas ar sieru virskārtā.

Kad visas kartupeļu pagatavošanas metodes izmēģinātas, jāķeras klāt pie jaunām, vēl neizmēģinātām receptēm. Kartupeļu vēdeklīši ne vien izskatās kārdinoši, bet arī garšo lieliski, tāpēc pamēģini šo pieeju tupeņu radošajām pārvērtībām cepeškrāsnī. Ko to darīt, lasi šeit.

Piedevas kartupeļiem

Kamēr cepas kartupeļi, var pagatavot kādus ātros salātus. Ļoti labi siltajiem kartupelīšiem klāt garšos kraukšķīgie kāpostu salāti ar burkāniem. Vēl dažādas variācijas veikli pagatavojamiem kāpostu salātiem var iepazīt šajā recepšu kolekcijā. Ja gribas ko svaigāku, lapu salāti ar sēkliņām un atspirdzinošo apelsīnu būs kā radīti salikumā ar ceptiem tupeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!