Foto: LETA

Saistībā ar drošības apsvērumiem, otrdien, 19. septembrī, tiks slēgta Latvijas un Baltkrievijas robežšķērsošanas vieta Silenē, otrdien lēma valdība.

Ministru kabinets atbalstīja grozījumus rīkojumā "Par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu". Ar tiem paredzēts apturēt uz autoceļa uz valsts robežas ar Baltkrieviju izveidoto Silenes robežšķērsošanas vietas darbību, ņemot vērā pēdējās diennaktīs konstatēto lielo Latvijas un Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas un tās mēģinājumu gadījumu skaitu un resursu pārdislocēšanas nepieciešamību.

Lēmums par Silenes robežšķērsošanas vietas slēgšanu stājas spēka līdz ar valdības lēmumu.

Caur Sileni vidēji diennaktī ieceļo 625 un izceļo 605 personas, kā arī vidēji diennaktī iebrauc 87 un izbrauc 85 kravas transportlīdzekļi.

Lai būtiski neietekmētu kravu pārvadājumus, kā arī akūti nepieciešamos braucienus, kas saistīti ar nepārtrauktu darba attiecību izpildi, humāniem apsvērumiem, nepārvaramu varu, uz Latvijas un Baltkrievijas robežas darbību turpinās Pāternieku robežšķērsošanas vieta.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) stāstīja par situāciju uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, informējot, iepriekšējā diennaktī no nelikumīgas iekļūšanas Latvijā apturētas vairāk nekā 100 personas. Pēc ministra teiktā, robežšķērsotāji aizvien biežām parāda pretestību robežsardzei un Valsts policijai.

Silenes robežpunkta slēgšana ļaus Latvijai pārdislocēt 40-50 robežsardzes darbinieku robežas apsardzībai citviet.

Savukārt Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) piebilda, ka spriedze uz robežas pastiprinās, tāpēc, lai taupītu resursus, tiek slēgts Silenes robežpunkts un raidīt signāls Baltkrievijai, ka Latvija sargā savu robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!