Svētdien, 7.oktobrī, 2007.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra spēlē par trešo vietu tikās Latvijas un Baltkrievijas basketbolistes. Zaudējot ar 63:72, Latvijas basketbolistes ierindojās ceturtajā vietā.
Latvijas un Baltkrievijas izlases spēles foto galerija

Tas ir visu laiku labākais sasniegums Latvijas sieviešu basketbola izlasei, un labākais sasniegums Latvijas basketbolam kopumā pēc neatkarības atgūšanas. Pateicoties ieņemtajai vietai, Latvijas basketbolistes nākamā gada jūnijā piedalīsies Pekinas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 23 gūtajiem punktiem un 7 iegūtām atlēkušajām bumbām bija Liene Jansone, pa 12 punktiem guva Ieva Tāre (+5 atlēkušās bumbas) un Ieva Kubliņa (+6 atlēkušās bumbas). Baltkrievijas izlasei rezultatīvākā ar 15 gūtajiem punktiem bija Anastasija Veremejenko, 13 punktus guva Tatjana Troina, 12 punkti Nātālijas Trofimovas kontā, vēl 10 punktus guva un 9 atlēkušās bumbas ieguva Jeļena Levčanka.

Latvijas izlasei starta pieciniekā laukumā devās Santa Dreimane, Zane Eglīte, Liene Jansone, Anete Jēkabsone-Žogota un Ieva Kubliņa, savukārt baltkrievietēm spēli sāka Volha Padabeda, Svetlana Voļnaja, Anastasija Veremejenko, Natālija Trofimova un Marina Kresa.

Atgādinām, ka Latvijas izlase priekšsacīkšu kārtas A grupas spēles ar 73:62 pārspēja Turciju, ar 77:73 uzvarēja Izraēlas basketbolistes un ar 44:70 piekāpās čehietēm. Kvalifikācijas kārtas E grupas pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 76:46 sagrāva lietuvietes, otrajā ar 69:66 pārspēja Beļģiju, savukārt trešajā spēlē ar 60:47 uzvarētas tika Vācijas basketbolistes. Ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolistes sīvā cīņā ar 66:62 pārspēja Franciju, savukārt pusfinālā ar 36:67 piedzīvoja sagrāvi no Krievijas.

Baltkrievijas basketbolistes priekšsacīkšu kārtas D grupas spēlēs ar 62:76 piekāpās Spānijas izlasei, ar 92:66 sagrāva Horvātiju un ar 79:53 pieveica serbietes. Kvalifikācijas kārtas F grupas pirmajā spēlē baltkrievietes ar 60:72 zaudēja Francijai, otrajā ar 73:87 zaudēja Krievijas izlasei, savukārt trešajā ar 66:51 pārspēja itālietes. Ceturtdaļfinālā baltkrievietes sensacionāli ar 52:46 pārspēja Čehijas basketbolistes, savukārt pusfinālā ar 54:70 piekāpās Spānijai.

2007.gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim norisinājās četrās Itālijas pilsētās.

Nākamai Eiropas čempionāta finālturnīrs 2009.gadā norisināsies Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!