Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota šovasar Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) debitēs Konektikutas "Sun" kluba sastāvā.

Kā basketboliste pavēstīja intervijā portālam "parsportu.lv", līgums ar komandu jau ir nosūtīts viņas aģentam un drīzumā tas varētu tikt parakstīts.

"Kad biju maziņa, spēlēt WNBA - tas bija mans sapnis, cerēju, ka kādreiz tas piepildīsies, bet, kad sāku spēlēt Eiropā, tik ļoti uz to vairs netiecos, jo vasarā biju aizņemta sieviešu izlasē, sezonā biju savā klubā, nebija īsti laika un atpūtu arī nedaudz gribējās," izteicās Jēkabsone-Žogota. "Protams, domu par spēlēšanu sieviešu NBA no galvas nekad neizmetu, vienkārši vēl nebija pienācis īstais laiks. Decembrī uz Maskavu atbrauca treneri no Sietlas un Konektikutas, lai aprunātos ar mani, vairāk mani ieinteresēja Konentikutas piedāvājums, jo šīs komandas treneris jau bija redzējis, kā es spēlēju, pirms olimpiādes "Diamond Ball" turnīrā, un izrādīja interesi jau tad."

"Viņš zina manu spēles stilu un redz mani savā komanda kā vienu no galvenajām spēlētājām. Negribu aizbraukt uz WNBA un sēdēt uz soliņa. Šis arī bija galvenais iemesls manai izvēlei par labu Konektikutas komandai," pastāstīja basketboliste. "Es tikai gada beigās sapratu, ka beidzot esmu gatava braukt. Tas iespējams tādēļ, ka esmu sevi pierādījusi Eiropā, jo, lai brauktu uz ASV, ir jābūt stiprai un pilnībā sagatavotai gan fiziski, gan morāli. Kā teica mans aģents, galvenais, lai viņi tevi grib, nevis mēs tevi piedāvājam. Un beidzot ir pienācis laiks, kad sieviešu NBA treneri izrāda par mani interesi, nevis pati viņus meklēju. Tas arī ir galvenais iemesls, kādēļ šogad braukšu un spēlēšu WNBA."

Latvijas izlases kapteine "Sun" vienībai plāno pievienoties jūnija beigās pēc Eiropas basketbola čempionāta noslēguma. Tomēr pirmo spēli WNBA sezonā "Sun" aizvadīs jau 6.jūnijā, kad tiksies ar Vašingtonas "Mystics". Regulārā sezona ilgs līdz septembra vidum.

Pagājušajā gadā "Sun" vienība regulārajā sezonā ieņēma otro vietu Austrumu konferences turnīrā, tomēr konferences pusfinālā zaudēja Ņujorkas "Liberty" vienībai.

Līdz šim WNBA no latvietēm spēlējusi tikai Zane Tamane, kuru 2006.gada jauno spēlētāju izvēles draftā ar 35.numuru izvēlējās Detroitas "Shock" komanda, bet nedaudz vēlāk viņa tika aizvadīta uz Vašingtonas klubu "Mystics". Tamane WNBA nospēlējusi 16 spēles, kurās vidēji mačā guva 1,8 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, WNBA sezona norisinās vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!