Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar publiskajiem iepirkumiem valsts SIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" (BKUS) vajadzībām. Kriminālprocesa ietvaros divas slimnīcas amatpersonas apcietinātas, portālu "Delfi" informēja KNAB pārstāvji.

Medijos neoficiāli ir izskanējis, ka apcietināts ir slimnīcas valdes loceklis Arnis Kramzaks un ārstniecības iestādes saimniecības direktors Aivars Lisenko.

Ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā un izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka saistībā ar vairākiem būvdarbu iepirkumiem slimnīcas vajadzībām BKUS amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā attiecībā pret valsti.

Kriminālprocesa ietvaros 3.novembrī aizturētas piecas personas – divas par iepirkumiem atbildīgās BKUS amatpersonas un trīs privātpersonas. Veiktas vairāk nekā divdesmit kratīšanas aizturēto personu darba vietās, dzīvesvietās un viņu uzturēšanās vietās dažādos Latvijas reģionos. Kratīšanu laikā izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk kā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu aizturētās personas par aizdomās turētajām dažādos noziedzīgos nodarījumos, proti, dienesta pilnvaru pārsniegšanā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, kukuļņemšanā , kukuļdošanā, komerciālā uzpirkšanā, dokumentu viltošanā un krāpšanā.

Kā ziņo aģentūra LETA, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien nolēma apcietināt kādu uzņēmēju, kurš aizturēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par iespējami nelikumīgām darbībām saistībā ar būvdarbu iepirkumiem Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS).

Apcietinājums uzņēmējam piemērots kā drošības līdzeklis, žurnālistiem apstiprināja viņa advokāts Rinalds Bušs.

Apcietinātā persona tiek turēta aizdomās par krāpšanu pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas vienā epizodē un par krāpšanas mēģinājumu citā epizodē, norādīja advokāts.

Aizturētais viņam inkriminētos noziedzīgos nodarījumus neatzīst. Viņš darbojas kādā firmā, kas saistīta ar projektu analīzi.

Kā novēroja aģentūra LETA, aizturētais vīrietis ir aptuveni 40 gadus vecs.

Pēcpusdienā tiesa apcietināja vēl kādu šajā lietā aizturēto personu. Viņa advokāts nevēlējās runāt ar mediju pārstāvjiem, tāpēc sīkāka informācija nav pieejama.

Savukārt trešajai šajā lietā aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, apstiprināja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!