"Ekonomistu apvienība 2010" Spīdolas gada balvu ekonomikā šogad nolēma piešķirt Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidentam Jurim Biķim.

Apbalvojumu Biķis saņem par profesionālā mūža ieguldījumu mežu nozares konkurētspējīgā attīstībā - sekmīgā privatizācijā, uz zināšanām balstītā koksnes padziļinātā pārstrādē, jaunu eksporta tirgu apguvē, kā arī efektīvas pārvaldības iemaņu nodošanā nākamajām paaudzēm, teikts apvienības paziņojumā.

19. novembrī Latviešu biedrības namā notiks svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tiks sveikts šā gada laureāts Juris Biķis un viesiem būs iespēja noklausīties Gada lekciju ekonomikā, ko lasīs Sīms Kallas.

Spīdolas balvu ekonomikā un tautsaimniecībā "Ekonomistu apvienība 2010" ik gadu piešķir par konkrēta cilvēka - valstsvīra, uzņēmēja vai sabiedriskā darbinieka - ieguldījumu ekonomiskās brīvības veicināšanā Latvijas tautsaimniecībā. Šogad kopumā Spīdolas balvai tika ieteikti vairāk nekā 40 kandidāti, to vidū portāla "draugiem.lv" dibinātājs Lauris Liberts, Latvijas Universitātes profesors Mihails Hazans, Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs un uzņēmējs un mecenāts Vilis Vītols.

Balvas ieguvēju sveica arī ekonomikas ministrs Artis Kampars, kuram Biķis ir ārštata padomnieks, informēja Ekonomikas ministrijā.

"Biķa kungs Spīdolas gada balvu ir godam nopelnījis, jo visu savu mūžu ir veltījis tautsaimniecības attīstībai. Viņa vadībā Latvijas Kokrūpniecības federācija ir kļuvusi par visas nozares interešu pārstāvi un tai ir ilgtermiņa redzējums par kokrūpniecības nozares attīstību. Man ir patiess prieks strādāt kopā ar Biķa kungu un ieklausīties viņa padomos par ekonomikas attīstības tendencēm," atzinis Kampars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!